INSPIRERT:  Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
INSPIRERT: Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Dette er et innspill til dere. La oss diskutere råskapen

Flammende Høgmo forsinket treninga.

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo hadde satt av ti minutter til møte med pressen i formiddag, før privatkampen mot Frankrike tirsdag. Det ble 15 minutter.

Årsak: Gårsdagens Champions League-finale, som hadde detaljer som inspirerte Høgmo. Og dermed startet Ullevaal-treninga, med alle spillerne på plass, noe små minutter forsinket.

Real Madrid slo Atlético Madrid 4-1, i det som utviklet seg til et fyrverkeri av en forestilling på Estádio da Luz i Lisboa.

- Sergio Ramos avgjorde finalen. Han er en ekstrem vinnertype, erklærte Høgmo.

- Det han gjorde på 1-1 var det avgjørende øyeblikket. Han brukte sin kløkt og fysikk. Timingen og vinnerinstinktet gjorde at det ble mål. Du så at Atlético begynte å bli sliten, og Real fikk større og større plass.

Råskap Høgmo fortsatte:

- Dette er et innspill til dere. La oss diskutere råskapen. Det er en treningskultur her som vi i norsk fotball og idretten for øvrig kan hente inspirasjon av. Vi må gå på jobb hver dag og sprenge grenser. Det er ingen begrensninger på at norske fotballspillere ikke kan spille sånn Atlético Madrid gjorde i går.

Landslagstreneren hyllet kollektivet til Atlético og de individuelle prestasjonene til Real.

- Vi kan sette oss høye individuelle og kollektive mål. Men det å nå dem er snakk om kultur. Det er dette som er så motiverende med denne gruppa. De vil opp og fram, sa Høgmo.

Reiser i dag Landslaget flyr til Paris i ettermiddag. Om to dager venter Frankrike på Stade de France. Lørdag kommer Russland til Ullevaal, begge VM-klare nasjoner.

- Frankrike er på tur opp igjen med en ny generasjon sultne spillere. De satser på å bygge laget fram mot EM på hjemmebane (i 2016). Vi møter en skjerpet fransk motstander, og det er gunstig for oss, sa Høgmo.

SØRGET FOR 1-1:   Sergio Ramos. Foto: NTB Scanpix
SØRGET FOR 1-1: Sergio Ramos. Foto: NTB Scanpix Vis mer