Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er et røntgenbilde av foten min. Med en hilsen til alle «eksperter»

Kowalczyk går OL med brudd i foten.

OPTIMIST: Justyna Kowalczyk slet på åpningsdistansen i OL - og i dag la hun ut et bilde av foten sin som angivelig viser et brudd i foten. Likevel er hun optimist. Foto: NTB Scanpix/Privat
OPTIMIST: Justyna Kowalczyk slet på åpningsdistansen i OL - og i dag la hun ut et bilde av foten sin som angivelig viser et brudd i foten. Likevel er hun optimist. Foto: NTB Scanpix/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppkjøringen til OL har vært alt annet enn ideell for polske Justyna Kowalczyk.

Hun brøt Tour de Ski, har vist bilder av en blå og forslått fot og fikk ikke skiene sine på plass i Russland.

Røngtenbilde Nå har vondt blitt til verre for langrennsstjerna. Et røntgenbilde hun har lagt ut på sin Facebook-side viser at det når er bekreftet brudd.

Det er tydeligvis mange som bare har trodd at Kowalczyk har brukt fotskaden som en unnskyldning for de dårlige resultatene. Det tilbakeviser hun nå.

- Dette er et røntgenbilde av foten min med brudd. Med en hilsen til alle «eksperter», skriver Kowalczyk.

Polakken går ikke sprinten tirsdag og hennes neste medaljemulighet er 10 kilometer klassisk torsdag. Det er hennes store gullmulighet i Sotsji-OL.

- Optimist tross alt Kowalczyk var aldri med i medaljekampen på gårsdagens 15 kilometer med skibytte hvor Marit Bjørgen og Heidi Weng sørget for to norske medaljer.

Hun endte til slutt på en 6.-plass - 56,1 sekund bak suverene Bjørgen.

Likevel ser ikke 31-åringen bekmørkt på sitasjonen.

- I dag er fridag og tid for hvile, og jeg gjør meg opp noen tanker om gårsdagen. Paradoksalt nok gir lørdagens renn meg optimisme, skriver Kowalczyk på Facebook.

Sterke tabletter I går innrømmet den polske stjernen at hun skulle oppsøke lege og at hun går med smertestillende tabletter.

- Da skal jeg til legen og ta bilde av foten, og så får jeg en diagnose. Nå har jeg ikke en diagnose ennå. Jeg får veldig sterke smertestillende medisiner, så jeg kjenner ikke noe smerter under rennene, sa Kowalczyk etter rennet i går.

BRUDD: Dette bildet har Justyna Kowalczyk lagt ut på sin Facebook-side og viser det som skal være et brudd i foten. Foto: Privat
BRUDD: Dette bildet har Justyna Kowalczyk lagt ut på sin Facebook-side og viser det som skal være et brudd i foten. Foto: Privat Vis mer

- En sjetteplass i OL er kanksje ikke akkurat drømmen min, men det var et veldig bra løp. Jeg sloss nesten helt alene etter at jeg var uheldig og falt da jeg var borti Saarinens ski. Da fikk gruppa foran meg tre, fire sekunder, som jeg normalt ville tatt igjen, men det klarte jeg ikke i dag, sa hun

Hele Norges coronakart