- ANGREP:  - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix.
- ANGREP: - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix. Vis mer

- Dette er et sterkt angrep på norsk idrett

Ap-politiker raser mot pokerduell i millionklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Hun reagerer sterkt på at Erlend Wiborg (Frp) takket ja til å møte pokerstjerna Ola Amundsgård til millionduell i den populære kortspillvarianten.

Amundsgårds formål er å oppnå en debatt rundt spillets situasjon her til lands, Wiborg ønsker det samme - i tillegg vil han få én million kroner ved en eventuell seier.

- Dette viser forakt for norsk lovgivning, og viser en veldig dårlig holdning. Jeg er veldig uenig i det Wiborg nå har valgt å stille opp på, sier Aasrud.

- Skaper spilleavhengighet Etter Lotteritilsynets vurdering er poker å anse som et lotteri og et lykkespill, og er i dag ulovlig i Norge.  Det er straffbart å drive med organisert poker. Likevel finnes det flere unntak.

Blant annet er det er lov å spille med venner i private lag om innsatsen ikke er det viktigste.
Nettpoker er lovlig, men det er ulovlig å sette inn penger med norske kort til spillselskaper.

Tidligere i år ble Geir Egholm frikjent etter å ha arrangert en pokerturnering.

Aasrud trekker fram to punkter hun ser på som viktige grunner for at pokerspilling skal være ulovlig også i fremtida.

• Det er veldig lite av omsetninga som går tilbake til allmennyttige formål.
• At det skaper spilleavhengighet.

- Jeg støtter veldig opp mot at man skal være restriktive mot spillpolitikken, slik vi er i dag, sier Aasrud.

- Lite gjennomtenkt Ole Amundsgård ser fram til at utfordringen starter. Han har bare en agenda med stuntet, som kan koste ham en millioner kroner.

- Jeg gjør dette for å få legalisert poker. Jeg føler pengene illustrerer et poeng om hvor sikker jeg er på at poker ikke er et lykkespill. Og det er lettere å bli hørt  når jeg illustrerer et poeng med så mye penger. «Put your money where your mouth is» er det noe som heter, sier Amundsgård til Dagbladet.

Pokerspilleren mener dagens regelverk ikke er godt nok, og forstår lite av Aasruds angrep.

- Vi undergraver ingenting. Poker på internett er lovlig, på generell basis vil jeg si at disse uttalelsene er typiske fra politikere som enten ikke har satt seg inn i saken eller rett og slett bare overser fakta, sier han til Dagbladet.

Pokerspilleren er heller ikke enig med Aasrud i spilleavhengighets-problematikken.

- Poker er et ferdighetsspill som vektlegger tålmodighet og strategiske beslutninger. Spillets egenart er mye mindre vanedannende enn nesten alle andre pengespill, også de som i dag tilbys av Norsk Tipping. Arbeiderpartiet bestemte, da de var i i regjering, at Norsk Tipping skal åpne nettkasino, det vil si lykkespill. At partiet da angriper poker, som er et ferdighetsspill, blir dobbeltmoralsk, sier Amundsgård.

Positiv respons Erlend Wiborg forteller at reaksjonene fra hans partifeller i Frp har vært udelt positive etter at han sa ja til å være med.

- Ja, så absolutt. Dette er ikke den største eller den viktigste politiske saken, men det er over 300 000 nordmenn som spiller poker. Dette foregår nå på utenlandske nettsider, og det hadde vært bedre om dette foregikk i lovlige og ryddige former her hjemme, sier Wiborg.

Pokervarianten som skal spilles, er Pot Limit Omaha, og det skal spilles ikke mindre enn 10 000 hender.

Den av de to duellantene som da sitter igjen med flest sjetonger, stikker av med seieren. Det heter også i forutsetningene for duellen at begge må kunne stille minst 20 timer til disposisjon i måneden fram til 7. mai, eller kampen er avgjort.

For ytterligere informasjon om duellen, se her.

 MOT POKER:  Rigmor Aasrud (Ap) liker ikke at Frp-politiker Erlend Wiborg har takket ja til en pokerduell mot Ola Amundsgård. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix.
MOT POKER: Rigmor Aasrud (Ap) liker ikke at Frp-politiker Erlend Wiborg har takket ja til en pokerduell mot Ola Amundsgård. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer