- Dette er et sterkt angrep på norsk idrett

Ap-politiker raser mot pokerduell i millionklassen.

- ANGREP:  - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix.
- ANGREP: - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Hun reagerer sterkt på at Erlend Wiborg (Frp) takket ja til å møte pokerstjerna Ola Amundsgård til millionduell i den populære kortspillvarianten.

Amundsgårds formål er å oppnå en debatt rundt spillets situasjon her til lands, Wiborg ønsker det samme - i tillegg vil han få én million kroner ved en eventuell seier.

- Dette viser forakt for norsk lovgivning, og viser en veldig dårlig holdning. Jeg er veldig uenig i det Wiborg nå har valgt å stille opp på, sier Aasrud.

- Skaper spilleavhengighet Etter Lotteritilsynets vurdering er poker å anse som et lotteri og et lykkespill, og er i dag ulovlig i Norge.  Det er straffbart å drive med organisert poker. Likevel finnes det flere unntak.

Blant annet er det er lov å spille med venner i private lag om innsatsen ikke er det viktigste.Nettpoker er lovlig, men det er ulovlig å sette inn penger med norske kort til spillselskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer