- Dette er et sterkt angrep på norsk idrett

Ap-politiker raser mot pokerduell i millionklassen.

- ANGREP:  - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix.
- ANGREP: - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet. Foto: Lina Olofsson / PokerStarsblog.nu og www.erlendwiborg.com / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er et sterkt angrep mot finansieringspolitikken til norsk idrett og undergraver modellen vi har i dag, sier Arbeiderparti-politiker Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Hun reagerer sterkt på at Erlend Wiborg (Frp) takket ja til å møte pokerstjerna Ola Amundsgård til millionduell i den populære kortspillvarianten.

Amundsgårds formål er å oppnå en debatt rundt spillets situasjon her til lands, Wiborg ønsker det samme - i tillegg vil han få én million kroner ved en eventuell seier.

- Dette viser forakt for norsk lovgivning, og viser en veldig dårlig holdning. Jeg er veldig uenig i det Wiborg nå har valgt å stille opp på, sier Aasrud.

- Skaper spilleavhengighet Etter Lotteritilsynets vurdering er poker å anse som et lotteri og et lykkespill, og er i dag ulovlig i Norge.  Det er straffbart å drive med organisert poker. Likevel finnes det flere unntak.

Blant annet er det er lov å spille med venner i private lag om innsatsen ikke er det viktigste.Nettpoker er lovlig, men det er ulovlig å sette inn penger med norske kort til spillselskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.