Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er etappene Kristoff har vinnersjanser på

Johan Kaggestad om Tour de France-etappene.

 STILLE FØR STORMEN:  Alexander Kristoff sammen med kona Maren Kommedal og sønnen Leo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STILLE FØR STORMEN: Alexander Kristoff sammen med kona Maren Kommedal og sønnen Leo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

TV 2-ekspert Johan Kaggestad fulgte offentliggjøringen av neste års Tour de France-etapper onsdag. Etterpå la han ikke skjul på at han har tro på Alexander Kristoff.

- Det er 13,3 kilometer med brostein rytterne skal forsere neste år. Det er avslutninger på sju fjelltopper, og Kristoff har vinnersjanser på åtte etapper, oppsummerte Kaggestad det han fikk høre fra Paris og rittdirektør Christian Prudhomme.

Han fikk også høre at Sky-rytteren Chris Froome var raskt ute med å skrive på Facebook at han ikke likte opplegget, og at han ville vurdere å droppe hele Touren og i stedet satse på Giro d'Italia og Vuelta a España.

Som alle andre slo også Kaggestad fast at neste års Tour de France først og fremst blir et ritt for rytterne som er gode i fjellene. Han ramset opp Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Chris Froome som de største favorittene sammen med Joaquim Rodríguez.

Mange sjanser Johan Kaggestad la ikke skjul på at han har tro på flere Kristoff-triumfer.

- Kristoff har åtte vinnersjanser, slik jeg ser det. Han kan vinne 2.-, 4.-, 5.-, 6.-, 7.- 13.- og 15. etappe. Han kan selvsagt også vinne den siste etappen i Paris, slo sykkeleksperten fast på direkten.

Det betyr at han tror Kristoff har sine beste sjanser i åpningen av rittet, da rytterne kjører i Belgia, Nederland og i Normandie. Etterpå blir det mer kronglete med mye fjell og tøffe, litt korte etapper, som vil passe best for «fjellgeitene».

- Det er interessant at det bare er lagt opp til én individuell tempoetappe. Det er prologen på 14 kilometer, og i moderne tid har det aldri vært så lite, kommenterte Kaggestad på TV 2.

Han hadde også fått med seg at arrangøren har lagt opp til en ordning med bonussekunder, men bare den første uken, på de flate etappene i nord.

- Bonussekundene på 10, 6 og 4 sekunder den første uken tyder på at det er et ønske om å bytte ledertrøye så ofte som mulig, sa Kaggestad.

Variert - Jeg synes det er lagt opp til en variert løype med mye spenning. Særlig ser jeg fram til en del av de litt korte fjelletappene på rundt 120 kilometer. Der kommer det til å bli aggressivt og veldig spennende, mente Kaggestad.

Det blir også spennende å se hvilke norske ryttere som kommer til å få sjansen i Touren i 2015. Alexander Kristoff er bankers. Han kommer til å kjøre for Katjusja-laget og målet blir å vinne så mange flate etapper som mulig.

Det er også en mulighet for at Edvald Boasson Hagens nye lag MTN Qhubeka kommer til å slippe til med et wild card, og Sky-rytter Lars Petter Nordhaug bør også ha en reell sjanse til å delta i Tour de France i 2015.

Det er også andre norske profesjonelle ryttere som kan få sin mulighet, men de er ikke like opplagte som de som allerede er nevnt.

Hyggelig Da NTB var i kontakt med ham onsdag ettermiddag hadde han fått med seg at Johan Kaggestad mener han har åtte vinnersjanser. - Jo, jeg har fått med meg det. Det er jo hyggelig, men jeg vet ikke hva han bygger det på, for han har vel ikke sett noen løypeprofiler han heller. Foreløpig er jo ikke de sluppet ennå, forteller Kristoff.Han sier at det ser ut som de beste mulighetene hans ligger i starten av Touren, for det er der det er flatest.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media