Dette er Fergusons største forbilder

Det ideelle middagsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mange har nok kanskje lekt med tankeeksperimenter om hvordan det skulle være å få sine største sportsidoler på besøk. Nå har Alex Ferguson gjort det samme.

Den legendariske fotballtreneren, som har vunnet alt med Manchester United fortalte i et åpenhjertig intervju med dag den engelske avisa The Daily Telegraph om sine største forbilder.

Muhammed Ali

– Nummer én er Muhammed Ali. Han er den største idrettsutøveren gjennom tidene, uten tvil. Ikke bare på grunn av sine ferdigheter som bokser, men for hans motstand mot Vietnamkrigen. Han satt et fantastisk eksempel for alle. Folk sa han var antiamerikansk, det var han ikke. Han var antikrig, og det var en flott melding til verden.

Ferguson, som forteller at han så legendariske Rumble In The Jungle på kinolerretet i Glasgow, sier det var stort å selv få møte legenden.

- Jeg møtte ham selv en gang, og selv om han da var kraftig rammet av Parkinsons, var det en stor opplevelse. Han hadde en aura om seg, som en nesten kunne berøre. En fantastisk personlighet og hvis du vil vite hva psykologi betyr i sport, er det bare å se på

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer