UTSPILT: Rune Almenning Jarstein må se Ole Martin Årst sette inn 3-0 i åpent mål. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
UTSPILT: Rune Almenning Jarstein må se Ole Martin Årst sette inn 3-0 i åpent mål. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

- Dette er flaut, og det er bare å beklage

Selvkritisk Jarstein etter 4-0-tap mot Start.

(Dagbladet): Start - Viking 4-0.

Start troner alene på tabelltoppen med ni poeng fram til morgendagens hovedrunde i Tippeligaen. Viking, som var blant forhåndsfavorittene, står fortsatt med fire poeng på fire kamper.

Start-trener Knut Tørum fikk massiv støtte fra tribunen etter at Start senket Viking med solide fire mål.

- Jeg synes gutta skal ha mer ære enn treneren i dag, sier den beskjedne bergenseren til TV 2 Sport.

- Det var en god gjennomføring. Andre omgang var viktig for oss, da vi ikke slapp dem inn i kampen igjen. Så fikk vi et mål til på slutten i tillegg, sier Tørum etter at laget hans hadde ledet 3-0 til pause og økte til 4-0 mot slutten av kampen.

Tørum vil heller skryte av spillernes innsats enn å snakke om sin egen merkelige, uavklarte trenerframtid.

- I dag ser du at de har det lille ekstra. På slutten skulle vi gjerne byttet to-tre mann til, for de var helt ferdige, skryter han.

- Langt under pari Langt mindre fornøyd med innsatsen var Viking-trener Åge Hareide.

- Alle må være med på laget om de skal fortsette å spille for Viking. Vi må finne ut hvorfor folk har mistet det de hadde for bare noen få uker siden. Dette var langt under pari. Førsteomgangen var ikke bra, sier han til TV 2 Sport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Assistenten hans, Svein Fjælberg, var tordnende sint da han ble intervjuet i pausen.

- Det er fullt fortjent. Vi har spilt en dritdårlig førsteomgang. Det er spillere her ute som ikke forstår at fotball er jækla hard jobbing, sa Vikings assistent Svein Fjælberg til TV 2 Sport 1 i pausen.

Hareide avviser at han var veldig sint i garderoben.

- Det hjelper ikke å være veldig forbanna. Jeg syntes likevel spillerne hevet seg i andre omgang, og vi fikk noen sjanser før de fikk sitt fjerde.

Rune Almenning Jarstein var ikke heldig på Starts andre og tredje scoring. Men Hareide vil ikke gi keeperen spesiell skyld.

- Han er ikke alene om det. Det er ingen i Viking som har en kjempedag på jobben i dag.

Jarstein var mer selvkritisk.

- Det er flaut. Det er bare å beklage til alle fans som hadde tatt turen, sier Jarstein til TV 2 Sport.

Tidlig ledermål Det første målet kom etter et framspill fra langt bak i banen til Espen Hoff, som fosset gjennom Viking-forsvaret og plasserte inn 1-0 etter bare to minutter og tjue sekunder.

Spørsmålet er om Ole Martin Årst flikket ballen videre da den spratt ved siden av ham på vei frem til spissmakker Hoff. I så fall burde det vært blåst for offside. Men selv etter flere tv-repriser er det vanskelig å se helt sikkert om Årst var borti ballen eller ei.

MISLYKKET VIKINGTOKT: Viking kom til Kristiansand for å røve med seg sårt tiltrengte poeng, men ble sablet ned av kaptein Årst, Espen Hoff og eget slurv. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
MISLYKKET VIKINGTOKT: Viking kom til Kristiansand for å røve med seg sårt tiltrengte poeng, men ble sablet ned av kaptein Årst, Espen Hoff og eget slurv. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

- Uffda, da var jeg ikke nær den, smiler Årst til TV 2 Sport.

Men han er en ærlig mann, og innrømmer:

- Jo, jeg var nok det.  Men uansett: vi har hele kampen. Det kunne blitt enda mer.

Skuffet Jarstein Ikke lenge etter ville Årst ha frispark da han ble holdt av Björn Andersson på vei gjennom Viking-forsvaret like utenfor 16-meteren. Svensken kunne fort blitt utvist, men dommer Tom Henning Øvrebø valgte å la spillet gå videre.

Men Årst skulle få nye muligheter. Først etter en drøy halvtime da en stuss spratt over Viking-forsvaret og rett i beina på spissveteranen. Skuddet mot nærmeste hjørne var hardt, men Rune Almenning Jarstein burde kunne stoppet det. Det gjorde han ikke.

- Det er dårlig rett og slett. Nei, det er ikke noen unnskyldning. Det er sånt jeg forventer at jeg skal ta sjøl, det forventer resten av laget og supporterne også, sier Jarstein.

- Skulle hatt frispark Seks minutter seinere slo Andersson et løst tilbakespill mot Jarstein, som forsøkte å lempe ballen framover på banen. Den stoppet i Ole Martin Årst, som jaget tilbakespillet og hoppet opp foran Viking-keeperen. Øvrebø så ikke at det var armen til Årst som stoppet avklaringen.

Ballen så ut til å gå over dødlinja, men hadde en voldsom underskru, og spant tilbake på banen. Årst kom først fram til den, mens Jarstein gikk i bakken og signaliserte at han ble holdt av Årst. Men igjen valgte Øvrebø ikke å blåse, og Årst satte ballen i tomt mål.

- Først var det et løst tilbakespill som jeg greier å skyte rett i ham, og så mener jeg at jeg skal ha frispark også, sier Jarstein.

Årst innrømmer at ballen traff ham i armen, men ikke at han holdt keeperen.

- Jeg hopper opp med ryggen til, og han treffer meg i albuen. Men når han sier at han skal ha frispark, da tar han litt hardt i, sier Årst.

Viking-sjanser Viking kom i nærheten av redusering et par ganger i andre omgang. Den aller største sjansen fikk Erik Nevland etter at innbytter Bengt Sæternes nikket ballen ned i beina på ham, men Kenneth Høie parerte godt.

Tomasz Sokolowski testet Høie med et frispark, og Start-keeperen måtte gi retur. Men ingen Viking-spillere reagerte raskt nok til å utnytte situasjonen.

I stedet punkterte Start-innbytter Christer Kleiven kampen 12 minutter før full tid. Etter et fint veggspill med Mads Stokkelien var han plutselig helt alene gjennom, og satte ballen sikkert i lengste hjørne.