SKUFFENDE DAG: Lars Elton Myhre og de andre norske alpinistene kom seg ikke til finalen i kveldens slalåmrenn. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB scanpix
SKUFFENDE DAG: Lars Elton Myhre og de andre norske alpinistene kom seg ikke til finalen i kveldens slalåmrenn. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB scanpixVis mer

- Dette er for dårlig, rett og slett

Sportssjef Claus J. Ryste etter slalåmnedturen.

Veteranen Lars Elton Myhre kjørte inn til 51,10 sekunder og var 2,61 sekunder bak Marcel Hirscher i mål. Østerrikeren tok ledelsen etter den første omgangen, og han var i en helt annen klasse enn de fire nordmennene, som var sjanseløse på plasser i finaleomgangen.

Henrik Kristoffersen kjørte inn til 39.-plass med ni hundredeler svakere tid enn Myhre, mens Truls Johansen til slutt ble nummer 55. Han fikk 51,89 sekunder.

Leif Kristian Haugen kjørte ut tidlig i første omgang.

- Det er helt klart at forventningene våre var betraktelig høyere enn dette. Vi har med fire mann og kan selvsagt ikke forvente at alle skal ta seg til finaleomgangen, for det er små marginer som skiller, men alle fire ute; det er for dårlig, slo sportssjef Ryste fast etter at førsteomgangen i Frankrike var over.

- Våre løpere hadde sene startnumre. Det kan forklare noe, men hele forklaringen ligger ikke der. Vi har jo satset litt ekstra på slalåm og tekniske grener i år, så vi hadde forventet bedre enn dette.

- Men nok en gang må vi bare slå fast at ikke alt går rett inn, og tidligere i år har disse løperne sparket godt fra seg i både europacup og NorAm-renn, så vi er på rett vei. Derfor kommer vi til å stå på videre, og på litt sikt er jeg sikker på at også resultatene kommer, sa Claus J. Ryste til NTB lørdag.

Søndag skal det kjøres storslalåm i Val d'Isère, og der er både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud med blant favorittene.

(NTB)