- Dette er for dumt

LONDON (Dagbladet): - At forbundet navngir tre spillere som ikke skal være villige til å undertegne avtalen, vitner om at tilliten og kommunikasjonen er dårlig. For meg blir dette absurd, for dumt.

Det sier vår landslagskaptein Henning Berg til Dagbladet. Han er ikke med på at agentene må ta sin del av skylda for at Ronny Johnsen, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen pluss Eirik Bakke og Tore Andre Flo i skrivende stund ikke har undertegnet NFFs pengedokument.

- Du kan godt si det er mange kokker, men det er ikke agentene som skal ha skylda her. Denne saken har en lang forhistorie også. Det har vært mangelfull kommunikasjon mellom forbundet og noen spillere i lang tid. Hadde tilliten og kommunikasjonen vært tilstede, så ville denne avtalen vært signert av alle i desember, sier Henning Berg og legger til:

- Av de som er nevnt fra forbundet som ikke er villige til å skrive under, så er det ikke alle av de som har sagt nei.

- Jeg vil ikke kommentere hvem det er. Men som sagt, kommunikasjon og tilliten mellom partene er ikke tilstede. Noen spillere føler seg motarbeidet gjennom lang tid, sier Berg som ikke vil utdype det nærmere.

Henning Berg legger kapteindiplomatisk til:

- Men på en måte så forstår jeg både forbundet og spillerne. Det har gått litt politikk i dette også.

- Hvordan skal det løses, ved at spillerne faktisk nektes å spille på landslaget?

- Hvis forbundet tror konsekvensen av truslene blir at de beste spillerne ikke blir tatt ut, så tror jeg de tar feil, sier Henning Berg til Dagbladet.

- Jeg skal like å se hvilken landslagssjef som aksepterer at han ikke kan velge de beste spillerne til kamper.