Bodø/Glimt - Roma

- Dette er fotballhistorie

Arne Scheie hyller Bodø/Glimt etter sensasjonen mot Roma.

FOTBALLHISTORIE: Arne Scheie beskriver Glimts prestasjon mot Roma som fotballhistorie. Foto: NTB
FOTBALLHISTORIE: Arne Scheie beskriver Glimts prestasjon mot Roma som fotballhistorie. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimt - Roma 6-1 (2-1)

Bodø/Glimt har herjet i norsk fotball flere år, men i kveld herjet de også for alvor i Europa. Og det var Jose Mourinho og storklubben Roma som fikk unngjelde på Aspmyra.

- 6-1 mot Mourinho som manager. Dette må være et av de største tapene i hans karriere. Det er en ydmykelse for Mourinho, sier fotballekspert Arne Scheie til Dagbladet.

Han klarer ikke å finne nok superlativer til å beskrive Glimts utrolige prestasjon.

- Dette er fotballhistorie. Det er så morsomt. Det er på Bodø/Glimt du finner stjernene i dag. Ikke hos Roma. Jeg finner nesten Ikke superlativer, sier en engasjert Scheie.

Han tror knapt hva han har sett.

- Foran sesongen mistet de sine tre beste spillere og nå er en av de viktigste ute med skade, og så er det «walk in the park». Dette er moro. Jeg kan ikke huske noe som er i nærheten, sier Scheie.

6-1: Bodø/Glimt knuste Roma på hjemmebane. Det blir det stemning av! Vis mer

Scheie drar paraleller til Tromsøs seier mot Chelsea i 1997 og Rosenborgs seier over Dortmund 1999.

- Med respekt til Tromsø og Rosenborg, men dette er på samme nivå om ikke enda større, mener Scheie.

Også Kjetil Rekdal slang seg også på hyllesten av Glimt.

- Foreslår at Glimt hjelper Roma av banen og til flyplassen, de er så svimle at de neppe finner frem før om noen dager. Magisk kveld for Glimt, skriver Rekdal på Twitter.

Tidligere landslagspiller Rune Bratseth hadde også bare lovord å si om Glimt.

- Det hadde jeg ikke forventet, det må jeg si. Jeg trodde at de kunne skape trøbbel for det har de gjort flere ganger i Bodø, men dette var helt utrolig, sier Bratseth til Dagbladet og fortsetter:

- Det var overkjøring, imponerende rett og slett. Det er et lag hvor spillerne er veldig gode, men systemet og rollene fungerer til perfeksjon. De vet eksakt hvor lagkameratene sine er og lar ballen gjøre jobben. Motstanderne blir tvunget til å forflytte seg hele tida, helt fantastisk levert.

SJOKK: Roma-manager José Mourinho får spørsmål om Bodø/Glimt-seieren kom som et sjokk. 21. oktober 2021. Video: Bodø/Glimt Vis mer

Han velger å gi mye av æren til Glimt-trener Kjetil Knutsen.

- Jeg super imponert. Det er store kontraster på spillerne, men man blir barn av et system. Plukk dem ut og plasser dem et annet sted så er det ikke sikkert du får det samme, men jeg skal på ingen måte snakke ned enkeltmannsprestasjonene til noen. Men den jobben som er gjort fra trenerne er formidabel

Han tror Glimt er på vei videre i Europa.

- Alt tyder på at de går videre nå, det er viktig. I Roma tror jeg det blir en helt annen fotballkamp. Da vil nok Mourinho markere seg og ikke endre så mye på laget. Vi husker Bodø/Glimt i Milano og de leverte godt der også, så det blir spennende i Roma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer