Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Fränk Schlecks forklaring på dopingprøven

Kastet ut av Tour de France i går kveld.

HEVDER SIN USKYLD: Franck Schleck stiller seg uforstående til den positive dopingprøven. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
HEVDER SIN USKYLD: Franck Schleck stiller seg uforstående til den positive dopingprøven. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer

(Dagbladet): RadioShack-rytter Fränk Schleck ble kastet ut av Tour de France i går kveld etter at han testet positivt på en prøve 14. juli i år.

Nå forteller han hvordan han opplevde dramaet i går kveld:

- Dagen startet bra. Vi hadde trening og forberedte oss til den store etappen (16. etappe, kongeetappe). Min familie var her, og alt var perfekt fram til klokka 18.40. Da fikk jeg beskjeden. En kvinne kom inn mens jeg fikk massasje. Hun fortalte at jeg hadde levert en unormal prøve 14. juli, sier Schleck i intervju med en TV-kanal fra Luxembourg ifølge danske B.T.

Rittarrangøren kunne ikke kaste Schleck ut av touren som følge av dopingprøven, men laget bestemte at Schleck skulle trekke seg.

VENTER PÅ SVAR: Frank Schleck har levert en B-prøve og venter på svar. Foto: EPA/YORICK JANSENS  EPA/YORICK JANSENS
VENTER PÅ SVAR: Frank Schleck har levert en B-prøve og venter på svar. Foto: EPA/YORICK JANSENS EPA/YORICK JANSENS Vis mer

- Jeg kjenner ikke det vanndrivende stoffet, og en lege måtte se nærmere på hva det faktisk var. Nå venter vi. Jeg har naturligvis levert en B-prøve. Hvis den er unormal, vil jeg anmelde for forgiftning, sier Schleck.

RadioShack-rytterens tester viste stoffet Xipamide.

- Angående Xipamide kan laget fastslå: Det er et produkt som ikke er til stede i noen medisin laget har til rådighet, skrev RadioShack i en pressemeldig i går.

- Årsaken til at stoffet er funnet i Schlecks urinprøve er ikke kjent. Derfor er det ikke mulig for laget å forklare funnene på nåværende tidspunkt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media