Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er fryktelig og veldig tungt

Pella Refsnes' død preger ishockeylandslaget.

I SORG: Landslagstrener Roy Johansen har hatt et spesielt nært samarbeid med avdøde Pella Refsnes. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I SORG: Landslagstrener Roy Johansen har hatt et spesielt nært samarbeid med avdøde Pella Refsnes. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

|||Det ble en trist norsk oppladning til VM-kampen mot Canada. Budskapet om at treneren Pella Refsnes var omkommet preget laget.

Landslagssjef Roy Johansen har hatt et spesielt nært samarbeid med den fysiske treneren på Toppidrettsentret i Oslo.

- Dette er fryktelig og veldig tungt. Jeg har kjent ham i 27 år, sier Roy Johansen til NTB.

- Vi har hatt et nært forhold og han satte en ny standard for styrkedelen i treningsarbeidet vårt. Spesielt utenlandsspillerne våre som ikke har hatt noen klubb har brukt ham som personlig trener, sier Johansen.

Annet perspektiv

- Hvordan klarer du å få laget til å tenke på Canada-kampen?

- Man får jo et litt annet perspektiv på ting når slik skjer.

Per Egil «Pella» Refsnes omkom på Trosterud i Oslo da han frontkolliderte med en bil på en treningstur på sykkel fredag ettermiddag.

Fem har slått Canada

Fem av de norske VM-spillerne var med da Norge under Leif Boorks ledelse sjokkerte ishockeyverden med å slå Canada i VM. Det var i St. Petersburg i 2000. Per-Åge Skrøder, Tore Vikingstad, Tommy Jakobsen, Mats Trygg og Mads Hansen var alle med.

- Et bra minne det. Det blir en tøff kamp og jeg må innrømme at det nok vil sitte litt i å få en slik beskjed vi fikk om at Pella var omkommet, sier Skrøder.

- Jeg husker at vi vant. Med et par unntak har vi jo spilt bra kamper mot Canada og senest i VM i fjor, sier Tore Vikingstad som scoret seiersmålet i VM for ni når siden.

- Vi går inn for å ta poeng, sier Hannover-spilleren som ikke spilte i fjorårets VM da det ble 1-2- og 2-8-tap (kvartfinale) for Canada. I den siste kampen sto det lenge 2-2 før de canadiske NHL-spillerne satte inn nådestøtet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling