Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er full krise

Håvard Flo har gått rett fra landslagsplass, via bunnstrid i eliteserien til bunnstrid i 1. divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal (Dagbladet): -  Nå er det full krise, sier SIL-veteranen etter å ha tapt for Alta hjemme på Fosshaugane.

Flo var ikke på banen da Alta gjorde SIL-krisa komplett i går kveld. Fjorårets kaptein var tatt av da Jørn Hansen først utliknet til 1-1 og så, på overtid, sendte finnmarkingene til himmels og sogndølene rett ned i nedrykkssumpen.

-  Det var kanskje greit, det. Vi var en mindre og jeg regner med at Fylling vurderte det som mer nyttig med en midtbanespiller for å holde på ledelsen, sukker Flo.

-  Det viste seg å være feil.

Glem opprykk

Hjemmelaget ledet 1-0, men var i ferd med å bli presset over på defensiven av et velspillende og aggressivt Alta, da fjorårets landslagsspiss ble benket.

Flo vil ikke kritisere trener Trond Fylling verken for dette grepet eller andre etter at SIL-krisa nådde nytt bunnivå. Sogndølene har ikke vært så ille ute i 1. divisjon siden på 1980-tallet og Flo innser nå at de bare kan sette en strek over alle tanker om et opprykk.

-  Jeg aner ikke hvorfor. Greit at vi har sentrale spillere som Anders Stadheim, Joel Cedergren og Raoul Kouakou ute med skade. Vi skal likevel slå Alta hjemme.

Selvtillit borte

Håvard Flo mener klubbledelsen nå må ta grep for å få tilbake selvtilliten i laget, både på og utenfor banen.

Noe drastisk må gjøres for å stable fjorårets tippeligamannskap fra Sogn på beina igjen. Nå ligger klubben med brukket rygg. Og Flo skjemmes over at opprykksfavoritten lot seg vippe så enkelt av pinnen i går.

-  Da Alta utliknet var det som om vi fikk et kollektivt sjokk, som vi aldri kom oss etter. Det er utrolig tungt, ja trolig det tyngste jeg har opplevd på fotballbanen, sier Flo.

-  Mitt vakreste mål

Nedbrutt var ikke Altas Jørn Hansen (24), som ble matchvinner med to vakre scoringer. Den første på en retur etter et knallhardt skudd med høyrebeinet.

Det som avgjorde kampen på overtid, var for minneboka.

-  Det kanskje vakreste jeg har laget, sier Altas lille store dirigent.

Han fikk gå uforstyrret langs hjemmelagets 16-meter, passerte en, to, tre passive hjemmeforsvarere, skar inn og dundret ballen i krysset bak sjanseløse Skjeldestad.

BALLBEHANDLING: Håvard Flo takles av Altas Øystein Esjeholm. Flo avskriver allerede nå Sogndal som opprykkskandidat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!