Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er galskap

Dagfinn Enerly kom med sterk kritikk mot Helse-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagfinn Enerly raste mot Helse-Norge på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Mitt inntrykk av helsenorge, etter å ha vært på Sunnaas i ti måneder, er at det skal spare på alt mulig. Når det møter opp tre stykk på jobb, som skal passe på 36 rom, og en spør hvorfor det ikke kalles inn ekstravakter, får vi høre at «vi får ikke lov, det skal spares». Og da sier det seg selv at dette er galskap. Det er medisinsk uforsvarlig å drive sånn, sa Enerly, ifølge NRK.

Da han kom til Sunnaas ble han svært overrasket.

- Jeg har alltid hørt at Sunnaas har vært et fantastisk sted, og har jo trodd på det også. Men da jeg havnet i denne situasjonen selv, og fikk se hvordan Helse-Norge drives - så er både jeg, og venner og familie som har vært på besøk hos meg på Sunnaas, sjokkert over hvordan det drives.

Sunnaas sykehus ser alvorlig på Enerlys kritikk.

- Det vil nok alltid være sånn at det i helsetjenesten blir opplevd som et sprik mellom det man ideelt sett kunne ønske - og de ressursene som faktisk er til rådighet, sier Peder Olsen, som er sykehusets styreleder, til NRK.

I kveld skal Dagfinns Dream Team møte FFK på Fredrikstad Stadion.

KRITISERTE HELSENORGE:Dagfinn Enerly, her sammen med kona Mona, under seminaret "Så fort kan livet snus" i Fredrikstad onsdag. Enerly ble lam etter at han brakk nakken i en fotballkamp 29. oktober i fjor. Foto: Scanpix
KRITISERTE HELSENORGE:Dagfinn Enerly, her sammen med kona Mona, under seminaret "Så fort kan livet snus" i Fredrikstad onsdag. Enerly ble lam etter at han brakk nakken i en fotballkamp 29. oktober i fjor. Foto: Scanpix Vis mer