Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er galt med Liverpool

Fire svar fra ekspertene.

TOPPTAP: Liverpool-spillerne var bedrøvet da Michael Ballack jublet for Chelsea-mål i går. Foto: EPA/GERRY PENNY
TOPPTAP: Liverpool-spillerne var bedrøvet da Michael Ballack jublet for Chelsea-mål i går. Foto: EPA/GERRY PENNY Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Etter tapet mot Chelsea i går må Liverpool tangere en 43 år gammel United-rekord for å vinne ligagullet. Du vinner sjelden tittelen med tre tap på de åtte første seriekampene.

Eller?

Dagbladet.no tok en ringerunde til tre Premier League-eksperter, med fire spørsmål om Liverpool og gullkampen:

- Er Liverpool fortsatt en gullkandidat?
Øyvind Alsaker, TV2-kommentator og Liverpool-supporter:
- Jeg spurte Nils Johan (Semb) om gullet glapp, etter bare én kamp. Det er litt på bakgrunn av historikken i Premier League de siste 6-7 sesongene, du tåler veldig få tap. Når du har tapt tre av åtte er du i prinsippet ute. Men nå har jo alle av de store tapt, det gjør jo at Liverpool har en ørliten sjanse.

Roar Stokke, TV3-kommentator og United-supporter:
- Tja. De to tapene siste uke er urovekkende, på grunn av måten det skjer på. Teamspiriten og kollektivet i Liverpool fra forrige sesong var fraværende. De mangler den spruten og vitaliteten Torres, Gerrard viste forrige sesong. Det kan være mange grunner til det, og supporterne er vel lei av å snakke om Xabi Alonso som forsvant.

UFERDIG: Glen Johnson klarte ikke å stoppe Florent Maloudas skudd til 2-0. Ifølge TV2s Øyvind Alsaker er Liverpool-backen uferdig defensivt. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
UFERDIG: Glen Johnson klarte ikke å stoppe Florent Maloudas skudd til 2-0. Ifølge TV2s Øyvind Alsaker er Liverpool-backen uferdig defensivt. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Kenneth Fredheim, Canal Plus-kommentator og Arsenal-supporter:
- Ehh, jeg synes det ser vanskelig ut. Én ting er tre tap, det andre er antallet mål de slipper inn. Så godt som ingen lag som har sluppet inn like mange, har endt opp som ligamestere.

2. Siste lag som vant med like dårlig åpning var United i 1967? Hva forteller det deg?
Alsaker: - Det understreker det jeg sier, i prinsippet er det kjørt. Standarden de siste sesongene har vært at du tåler tre tap. Det ligger der. Liverpool har tapt tre og ikke vært på Old Trafford eller møtt Arsenal.

Stokke:
- Det viser hvor hardt nivået i toppen i Premier League er nå. Du har ikke råd til å avgi særlig mange poeng, og det har vært hemmeligheten til United - at de aldri roter seg bort. De tar poengene de skal ta. Men nå har også de rotet, tapt mot Burnley og avgitt poeng mot Sunderland. Det kan se litt anderledes ut Premier League denne sesongen.

Fredheim:
- Det forteller at det blir svært vanskelig med så mange tap så tidlig. De har tapt mot tre lag som forventes å være med i toppen, Spurs, Villa og Chelsea. Og så har de tatt seg av lagene de skal slå. De er hakket for svake i år, og det syntes i går. De savner Alonso.

3. Er det noe galt med Liverpool?
Alsaker: - De har to nye sidebacker, som er spennende men ikke ferdige. De holder ikke mål defensivt ennå. Det er en endring fra i fjor, i hvertfall på høyresida. Salget av Alonso vil historisk bli sett på som Benitez' største tabbe. I går spilte Lucas og Mascherano sammen på midten, de to er ikke bra nok. De mangler kreativitet. Det er det jeg registrerer som er galt. Og det er nok.

Stokke: - Jeg prøver å lese mellom linjene med lag jeg har jobber med, jeg reagerte da Riera og Babel gikk ut i avisene og klaget over spilletid. Det kan være et symptom om at ikke alt er 100 prosent. Jeg så allerede mot Debrecen, det manglet sprut. Midtforsvaret har ikke vært i vanlig kvalitet, og det bygger Benitez lagene sine på. Forbindelsen mellom Torres og Gerrard har vært fraværende, det har også med Alonso å gjøre.

BENITEZ' STØRSTE TABBE? Både Fredheim, Stokke og Alsaker peker på salget av Xabi Alonso til Real Madrid som en årsak til Liverpools middelmådige seriestart. Foto: REUTERS/Juan Medina
BENITEZ' STØRSTE TABBE? Både Fredheim, Stokke og Alsaker peker på salget av Xabi Alonso til Real Madrid som en årsak til Liverpools middelmådige seriestart. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer

Fredheim: - Kampen i går er en klassisk match hvor du ser savnet av Alonso. Du har Mascherano og Lucas, som spiller på tvers eller bakover hvor Alonso ville funnet Gerrard/Torres eller kanten. Alonso var fantastisk, en nøkkelmann i det offensive. Det er nesten sprøtt hvordan du ser savnet av ham.

4. Hvem er din gullfavoritt nå?
Alsaker: - Jeg sa Chelsea før sesongen, og det står jeg på. De har vært i en særklasse. Jeg synes de ser ut som et kanonlag.

Stokke:
- Jeg har ikke forandret et sekund på at Chelsea er den største favoritten. Jeg ser heller ikke bort fra at Chelsea kan ta en storeslem. De har et veldig sterkt kollektiv, en fin blanding mellom erfarne spillere og ungdommelige vitale spillere. Chelsea er også i kategori A, sammen med Barcelona og Real Madrid, til å vinne Champions League.

Fredheim:
- Jeg holder meg fortsatt til Chelsea, jeg tippet det foran sesongen. Det er et lite problem at de ikke kan kjøpe spillere, og det afrikanske mesterskapet gjør at noen sentrale spillere blir borte. Det har hatt en fantastisk seriestart, selv om de tapte mot Wigan.

FLYTTES RUND: Stokke mener Steven Gerrard har mistet forbindelsen med Fernando Torres så langt denne sesongen. Foto: AFP/Adrian Dennis
FLYTTES RUND: Stokke mener Steven Gerrard har mistet forbindelsen med Fernando Torres så langt denne sesongen. Foto: AFP/Adrian Dennis Vis mer
FAVORITTER: Chelsea er ligafavoritter både hos Stokke, Fredheim og Alsaker - selv om Didier Drogba blir borte i januar pga Afrikamesterskapet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FAVORITTER: Chelsea er ligafavoritter både hos Stokke, Fredheim og Alsaker - selv om Didier Drogba blir borte i januar pga Afrikamesterskapet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media