-  Dette er ganske sinnssykt

Akkurat nå sitter Henrik Bjørnstad på en sjekk på 99 960 dollar - drøye 666 000 kroner. I dag er målet å gjøre den større.

LA JOLLA (Dagbladet): -  Jeg har en vanvittig god følelse og ser ingen grunn til at jeg ikke skal sikte enda høyere, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

-  Når jeg først er på 12. plass er selvfølgelig målet å komme inn blant de ti beste.

Bonus venter

Og det er ikke pengene som får Henrik Bjørnstad til å flytte målsettingen fra topp 30 til topp 10. Inne blant de ti beste venter nemlig en bonus man ikke kan kjøpe for penger på PGA-Touren. For klarer han det er han automatisk kvalifisert til neste ukes Phoenix Open i Scottsdale, Arizona.

Turneringa alle PGA-proffene elsker å spille.

Phoenix Open er PGA Tourens annerledesturnering der det kommer over en halv million øldrikkende tilskuere, og der det jubles like høyt som på fotballkamper. For mange av spillerne er det årets høydepunkt. Og Henrik Bjørnstad vil dit - spesielt fordi han trenger turneringer.

Men også fordi han alltid har drømt om å spille den store show-turneringa.

Stor opplevelse

 KONSENTRASJON:  Henrik Bjørnstad imponerte med sin 70-runde i San Diego i går kveld, og spilte seg opp til en 12. plass etter birdie på det 18. hullet. -  Når jeg først er på 12. plass er selvfølgelig målet å komme inn blant de ti beste, sier Henrik til Dagbladet. Alle foto: Morten Pedersen
KONSENTRASJON: Henrik Bjørnstad imponerte med sin 70-runde i San Diego i går kveld, og spilte seg opp til en 12. plass etter birdie på det 18. hullet. - Når jeg først er på 12. plass er selvfølgelig målet å komme inn blant de ti beste, sier Henrik til Dagbladet. Alle foto: Morten Pedersen Vis mer

-  Det viktigste er selvfølgelig at jeg for kontinuitet i turneringspillet, men klarer jeg det blir det også en stor opplevelse. Phoenix Open er noe helt spesielt, sier Henrik Bjørnstad.

Det var ganske spesielt å spille birdie, par, birdie på de tre siste hullene i går kveld også, og gå av den 18. greenen til stående ovasjoner fra tribunene. Etter en runde der Henrik Bjørnstad bare hadde skikkelige problemer på et hull (11) ble han til slutt belønnet for tålmodigheten og strevet.

-  Da jeg lå der jeg lå etter utslaget på hull 11 (par 3) så jeg ganske håpløst på det, sier han. -  Og i tillegg var jeg forbannet. For det var ikke bare det at jeg hadde slått et dårlig slag - jeg lå i gjørma også. At jeg gikk av med bogey var meget sterkt.

Gikk bra til slutt

Og problemene på hull 11 forteller hvorfor Henrik Bjørnstad kan bli en hit på PGA-Touren. Han har nemlig det hodet som skal til for å parkere de dårlige tankene.

-  Da det kokte litt fikk jeg 10 sekunder da jeg hadde et rolig moment. Jeg sto der og lette etter det slaget jeg skulle slå. Og da jeg fant det og utførte det gikk det bra til slutt.

-  Som sagt det var en meget sterk bogey.

Storebor Marius Bjørnstad sitter hjemme i Norge og følger Henrik på nettet og TV. Lillebror var knapt kommet av green 18 da telefonen ringte. Og med broren på øret kom også det virkelig store smilet. At John Daly passerte med en sur mine etter en dårlig dag på jobben enset ikke Henrik Bjørnstad i det hele tatt.

-  Det var sinnssykt vanskelig utpå der, sier han. -  Denne banen er desidert en av de vanskeligste jeg har spilt. Og det er ikke bare det at det er langt og smalt - det er nesten umulig å finne flaggene på innspillene.

-  Det er ikke ofte jeg er kjempeglad over å gå to under par, men her er det en virkelig bra prestasjon.

Ikke ukjente Phil Mickelsen mener Torrey Pines South Course er den vanskeligste banen han har spilt noen gang. Det forteller enda mer om den prestasjonen Henrik Bjørnstad leverte i går. Og i dag har han som utgangspunkt å gjøre det igjen.

Fordi det er viktig for Henrik Bjørnstads å være offensiv.

-  Det begynner å likne noe nå, sier han. -  Jeg har spillet inne og gleder meg virkelig til den siste runden. Og går jeg en 70-runde til er jeg garantert inne blant de ti beste.

-  Det er ganske sinnssykt det også, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

VELDIG BLID: Henrik snakker med broren Marius etter runden sin.