Dette er godt gjort om du kan se ballen - han gjør det med bind foran øynene

- Det morsomste er at han klarte det på andre forsøk.

(Dagbladet): Finske Pekka Sihvola (28) scoret for noen måneder siden et spektakulært mål under en treningsøkt med det finske førstedivisjonslaget MYPA. Med bind foran øynene måler han opp avstanden til ballen, før han klinker den i krysstanga og inn i nettmaskene med den ene foten bak den andre. Et såkalt rabona-skudd.

Jonne Lindblom er agenten til spilleren, og forteller at han ikke trengte mange forsøkene før resultatet ble som det ble.

- De filmet straffesparket før en trening. Og det som skjedde, skjedde. Det morsomste er at han klarte å gjøre det på andre forsøk, det var ikke slik at han forsøkte hundrevis av ganger, sier Jonne Lindblom til Dagbladet.

- Det var et veddemål fordi han har veldig god teknikk. Han er en tidligere futsalspiller som forsøker å gjøre fine ting på fotballbanen. Han forsøker riktignok ikke å gjøre som på denne videoen i kamp, sier Lindblom.

I helga spilte MYPA sin første seriekamp for sesongen, og Pekka Sihvola scoret lagets eneste mål, på nettopp straffespark. Det var ikke like spektakulært som det i videoen over, men det kan hende at han en dag tar fram trikset i kamp.

- Han har ikke lovet å gjøre det i kamp, men han har snakket om at han kanskje vil gjøre det om laget hans leder med mange mål, og det ikke er en viktig kamp, sier Lindblom.

- Men da gjør han det vel ikke med bind foran øynene?

- Nei, det ville vært litt for nonchalant, sier Lindblom og ler.

Videoen hadde ifølge agenten rundt fem millioner treff de første dagene, og blir fortsatt sett av tusenvis av mennesker hver dag.

MYPA spilte forøvrig 1-1 mot KUPS i serieåpningen. Pekka Sihvola var lagets toppscorer i fjor med 14 mål.