Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er grunnen til at du ikke skal google årets EM-maskot ...

Flau navnefelle for Super Victor.

POPPIS: Christian Karembeu og Super Victor under et frivilligarrangement i mars. Uefa har måttet svare for at EM-maskoten deler navn med et sexleketøy. Foto: NTB Scanpix / AFP / FRANCK FIFE
POPPIS: Christian Karembeu og Super Victor under et frivilligarrangement i mars. Uefa har måttet svare for at EM-maskoten deler navn med et sexleketøy. Foto: NTB Scanpix / AFP / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har kanskje sett ham allerede, smilende med fransk drakt og kappe: «Super Victor» er den sjarmerende maskoten til årets EM i Frankrike.

«Dette hadde vært en artig suvenir å kjøpe til ungen i forbindelse med mesterskapet» tenker du kanskje, og vurderer å google «Super Victor toy». Det er her denne artikkelen kommer inn.

DEN ANDRE: Super Victor.
DEN ANDRE: Super Victor. Vis mer

For det søket er det en del som har gjort allerede, og som Guardian skriver, resultatet du får opp er ikke kun den lystige brunluggede tøydokka: En god del av treffene er nemlig et imponerende sexleketøy som selges på diverse nettsteder verden over.

Uefa sier navnet «Super Victor» er basert på ideen om seier, og opprinnelseshistorien her er noe om at den lille gutten fikk superkrefter da han fant en magisk kappe, fotballsko og ball.

- Alt vi kan si er at de (sexleketøyene) ikke er produsert av Uefa, sier en talsmann til Guardian.

Opprinnelig var det folket som fikk bestemme navnet på den franske EM-maskoten, og Super Victor vant over Driblou og Goalix i kampen om æren. De to sistnevnte kan du trolig trygt google.

Her kan du forøvrig lese FourFourTwos kåring av de beste og verste maskotene i EM-historien (krever plussinnlogging).

Et søk i Dagbladets tekstarkiv på «maskot» er også å anbefale, for de lodne typene har en tendens til å havne i meget gode saker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!