Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er grunnen til at jeg spiller fotball

Riise i ekstase etter mesterlig snuoperasjon av Roma.

HENRYKT: John Arne Riise omtaler Romas snuoperasjon som en av de mest spesielle kampene han har spilt i en lang og innholdsrik karriere.Foto: SCANPIX/AP Photo/Riccardo De Luca
HENRYKT: John Arne Riise omtaler Romas snuoperasjon som en av de mest spesielle kampene han har spilt i en lang og innholdsrik karriere.Foto: SCANPIX/AP Photo/Riccardo De Luca Vis mer

(Dagbladet): Roma - Bayern München 3-2.

Det så regelrett nitrist ut for Roma da de gikk i garderoben til pause hjemme på Stadio Olimpico liggende under 0-2 mot allerede åttedelsfinaleklare Bayern München, samtidig som Basel ledet mot Cluj i den andre kampen i gruppa.

Fra å ha avansementskjebnen i egne hender, var den italienske hovedstadsklubben plutselig ille ute å kjøre etter to scoringer av Mario Gomez, som plutselig har vært en målgarantist med seks mål på fem kamper for et Bayern-lag uten poengtap så langt i gruppespillet.

Dermed så det ut til at forrige sesongs tapende finalist skulle opprettholde den perfekte statistikken i Europa så langt i høst.

Men et av fotballens mange klisjeer, er at 2-0 er en farlig ledelse, og som andre klisjeer, er det snev av sannhet i den. Og i stedet skulle det ende som en av de beste kveldene i John Arne Riises fotballiv da han og lagkameratene snudde til seier etter en heroisk annen omgang.

- Jeg har spilt veldig mange Champions-League kamper, men dette er en av de mest spesielle. Det var en viktig kamp mot et bra lag, og vi lå under 0-2 til pause. Men det vi presterer i 2.omgang er helt fantastis, skriver Riise på bloggen sin etter kampen 3-2 seieren der han la opp til utligningsmålet.

Tidlig redusering Da Jeremy Menez  og Marco Borriello i kompaniskap fikset en tidlig redusering etter hvilen, var kampen plutselig vid åpen igjen.

Mens det begynte å snike seg inn en viss usikkerhet i Bayern-spillerne, som inntil da hadde vært best i det meste, viste plutselig Roma seg fra en helt annen og mer positiv side.

Ni minutter før slutt kom belønningen etter kampens lekreste angrep. Mirko Vucinic slo en strøken gjennombruddspasning ut på venstresida der en uthvilt John Arne Riise kom stormende. Nordmannen, som ble spart i helgens seriekamp mot Udinese, skar inn i banen før han serverte Daniele De Rossi for åpent mål.

FULLFØRTE SNUOPERASJONEN: Innbytter Francesco Totti fikk æren av å avslutte en knallsterk snuoperasjon for Roma, som kom tilbake fra 0-2 og vant 3-2.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
FULLFØRTE SNUOPERASJONEN: Innbytter Francesco Totti fikk æren av å avslutte en knallsterk snuoperasjon for Roma, som kom tilbake fra 0-2 og vant 3-2.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE Vis mer

Fra tre-fire meter gjorde Roma-kapteinen ingen feil, og plutselig var Roma forbi Basel på tabellen igjen.

Bare tre minutter seinere var Roma på farten igjen. En strålende stikker fra Francesco Totti sendte Marco Borriello aleine igjennom med Bayerns Champions League-debutant Thomas Kraft, og den urutinerte sisteskansen maktet ikke å unngå å treffe Roma-spissen.

Dermed endte det med et straffespark, og ansvaret tilfalt innbytter og klubbikon Totti. Han var langt fra sikker, men ballen snek seg likevel under Kraft, og Roma hadde snudd.

- Derfor jeg spiller fotball Dermed har «Giallorossi» et klart initiativ i kampen om avansement.

- Dette var så deilig! Dette var så viktig! Det er derfor jeg spiller fotball - for å få oppleve slike øyeblikk i Champions League. Det å få oppleve slike store øyeblikk, spille på dette fantastiske laget, foran et strålende publikum, som støtter oss på en herlig måte, er noe jeg er så utrolig glad for at jeg får oppleve. Vi vil videre i Champions League, og jeg føler vi har et bra nok lag til å komme veldig langt , skriver Riise.

I neste og avsluttende runde venter allerede fortapte Cluj på bortebane, mens Basel har en vanskelig oppgave borte mot Bayern München, som neppe kommer til å gi ved dørene hjemme på Allianz Arena selv om de allerede er klare for åttedelsfinale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media