- Dette er helt fantastisk

Henning er på pallplass i Japan.

(Dagbladet.no) Henning Solberg kjører for sin tredje pallplassering i karrieren. Etter at 20 fartsprøver er unnagjort, ligger storebror Solberg på 3. plass.

Og så mange av de største favorittene har kjørt ut eller brutt at Henning har svært gode sjanser til å beholde plassen på podiet.

- Dette er helt fantastisk, siden det er første gang jeg kjører her. Løypene passer meg bra, selv om det er vanskelig siden jeg ikke har vært her før, sier Henning til WRC.com.Han har nå tre og et halvt minutt å gå på i forhold til argentinske Luis Perez Companc. Mye skal gå galt om Henning mister dette på de sju fartsprøvene som kjøres søndag.

Sterkt av Petter

Sebastien Loeb kjørte ut tidligere i dag, og havnet dermed på den lite ettertraktede lista hvor også Marcus Grönholm, Petter Solberg og Jari-Matti Latvala befinner seg.

Selv om lillebror Petter ikke har noe å kjøre for lenger, imponerte han likevel lørdag, skriver NTB. Han kjørte inn til beste tid tre ganger på rad (SS14-16) og vant også SS18. Men etter fredagens uhell raste han nedover på listene.

Etter at Grönholm brøt på fredag, hadde Loeb alle tiders mulighet til å overta VM-ledelsen - men den sjansen endte i grøfta i natt, norsk tid.

Franskmannen lå da på 2. plass. Mekanikerne kan få citroënen klar til søndagens fartsprøver, men han vil uansett ikke ha noen sjanse til å bli blant de fire beste som ville sendt ham forbi finnen i sammendraget.

SVEVER HØYT: Henning Solberg flyr høyt i Japan og er i ferd med å lande på pallen. Foto: REUTERS
SVEVER HØYT: Henning Solberg flyr høyt i Japan og er i ferd med å lande på pallen. Foto: REUTERS Vis mer
- Dette er helt fantastisk
SAMURAI-PETTER: Petter Solberg kjørte ut i går, men har kriget seg oppover lista i dag med fabelaktig kjøring. Likevel ligger han langt bak.