Dette er helt greit i fransk fotball

Her stempler Zlatan motspiller i hodet.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovics stempling i ansiktet på Dejan Lovren ble det store samtaleemnet etter Ligue 1-toppoppgjøret mellom PSG og Lyon 16. desember.

Zlatan risikerte flere kampers karantene etter den stygge hendelsen. Flere, blant dem Lyon-president Jean-Michel Aulas, uttalte at stemplingen må ha vært med vilje.

- Jeg har sett på bildene og konstaterer at det er med vilje, sa Aulas ifølge Aftonbladet, etter hendelsen.

- Dejan Lovren blir massakrert når Ibrahimovic setter en for i ansiktet på ham, med vilje for at det skal gjøre vondt. Det var ikke vakkert. Kampen hadde kanskje endt annerledes om regelverket hadde blitt fulgt, fortsetter Lyon-presidenten om oppgjøret som endte med 1-0-seier i PSGs favør.

- Ikke meningen
Zlatan har hele tiden hevdet at han ikke gikk etter ansiktet på Lovren med overlegg.

- Jeg så på ballen og det var ikke meningen å treffe ham. Jeg ville virkelig ikke skade ham, sa Zlatan i tv-showet BeIN Sport, ifølge Expressen.

SLAPP UNNA: Det var i toppoppgjøret mellom PSG og Lyon 16. desember i fjor at Zlatan havnet i trøbbel. PSG vant kampen 1-0, og nettopp Zlatan hadde den målgivende pasningen til seiersmålet. Foto: AP / NTB Scanpix
SLAPP UNNA: Det var i toppoppgjøret mellom PSG og Lyon 16. desember i fjor at Zlatan havnet i trøbbel. PSG vant kampen 1-0, og nettopp Zlatan hadde den målgivende pasningen til seiersmålet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Og seint i går kveld ble det klart at disiplinærkomiteen tror på den svenske superstjernens ord.

Zlatan var ikke selv tilstede under disiplinærkomitemøtet i går kveld. PSG sendte isteden to advokater og en direktør, ifølge fransk media.

Slipper straff
- Jeg er ikke urolig, sa PSG-trener Carlo Ancelotti på forhånd.

Og det hadde han altså ikke grunn til å være.

Ved midnatt kom nyheten om at Zlatan ble frikjent på alle punkter etter stemplingen.

- Det ble ikke gjort med overlegg, var juryens dom, ifølge Aftonbladet.

LETTET: Paris Saint Germains assisterende sportsdirektør Olivier Letang (t.h.) og klubbens advokat François Klain var lettet da de kom ut av disiplinærkomitemøtet i går kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix
LETTET: Paris Saint Germains assisterende sportsdirektør Olivier Letang (t.h.) og klubbens advokat François Klain var lettet da de kom ut av disiplinærkomitemøtet i går kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det betyr at svensken, som har scoret 18 mål på 16 seriekamper, kan spille kveldens oppgjør mot Ajaccio.

• I november fikk Zlatan to kampers karantene etter at han ble utvist etter et spark i brystet på St Etienne-keeper Stephane Ruffier.