Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er helt konge

Lars Petter Nordhaug-seier i Tour of Ireland.

SPURTSEIER: Joker Bianchi-rytter Lars Petter Nordhaug var sterkest i spurten i Cork. Foto: REUTERS
SPURTSEIER: Joker Bianchi-rytter Lars Petter Nordhaug var sterkest i spurten i Cork. Foto: REUTERS Vis mer

Joker Bianchi-rytteren Lars Petter Nordhaug (25) er et hett navn blant de store internasjonale lagene etter seieren på siste etappe i sykkelrittet Tour of Ireland.

- Dette var helt konge. Jeg kjempet med sterke ryttere som Matti Breschel, Aleksandr Kolobnev og Marco Pinotti, så det var moro at jeg klarte å sette dem på plass, sa Nordhaug til NTB etter den avsluttende etappen.

25-åringen ble i tillegg annenmann i sammendraget. Russel Downing, som vant den første etappen fredag, var den eneste som maktet å følge Nordhaug til mål i striregnet på etappen fra Bantry til Cork. Det holdt til sammenlagtseier for briten, som også tok poengtrøya fra Alexander Kristoff på den siste dagen.

- Han var veldig sterk, så jeg måtte bare konsentrere meg om å vinne etappen etter hvert, sa Nordhaug, som trivdes godt i de vanskelige forholdene.

- Løypa var ekstremt kupert, og det regnet i tillegg mye. Det er egentlig ideelle forhold for meg. Jeg har følt meg i veldig bra form i det siste, og jeg var tent på å gjøre det bra, sa syklisten fra Nøtterøy, som denne sesongen har fungert mest som hjelperytter for Fredrik Willmann i de største rittene.

Nordhaug har en etappeseier i Tour de Romandie tidligere i år som sitt beste resultat internasjonalt før søndagens seier.

Lys framtid
25-åringen håper på en proffkontrakt med et av de store protour-lagene fra neste år av, men ville ikke si om han allerede har vært i kontakt med noen.

- Jeg gir ingen kommentar på det. Det får dere se når den tid kommer. Det kan iallfall se lyst ut for neste år, sa han kryptisk.
Joker Bianchis sportsdirektør Gino Van Oudenhove mener i alle fall at Nordhaug nå er moden for å ta steget opp på et av protour-lagene.

- Det tviler jeg ikke et sekund på. Dette resultatet blir lagt merke til hos alle de store lagene, og jeg tror det ordner seg med en proffkontrakt for Lars Petter nå. Han kjørte jo fra to Saxo Bank-ryttere og to Columbia-ryttere, og slo sammenlagtvinneren i spurten, påpekte Van Oudenhove.

- Jeg visste da jeg så været i dag at han hadde sjanser for seier både på etappen og sammenlagt. Det hadde vært konge om vi hadde klart sammenlagtseieren, men jeg er selvfølgelig fornøyd med det vi presterer her, sa sportsdirektøren til NTB.

Sterk innsats
Med Frederik Willmann langt framme på den første etappen, Alexander Kristoff på den neste, og Nordhaugs seier på den siste har det norske sykkellaget virkelig gjort seg bemerket internasjonalt.

En rekke stjerneryttere, blant andre Kurt Asle Arvesen, Lance Armstrong, Mark Cavendish og var med i rittet. De to sistnevnte sto av på den siste etappen i de tøffe forholdene.

Neste oppgave for Nordhaug og lagkameratene blir endagsløpet Druivenkoers Overijse onsdag. Nordhaug er også med i den norske VM-troppen.

(NTB)

SEIERSKYSSET: Lars Petter Nordhaug håper seieren kan gjøre ham mer attraktiv for internasjonale storlag. Foto: REUTERS
SEIERSKYSSET: Lars Petter Nordhaug håper seieren kan gjøre ham mer attraktiv for internasjonale storlag. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling