- Dette er helt rått

Den 44 år lange ventetida er over i Bergen. Brann kapret gullet da Viking slo Stabæk i kveld.

OSLO/BERGEN (Dagbladet.no): Bildet øverst på denne siden ble tatt av Dagbladets prisbelønte fotograf Arnt E. Folvik på Åråsen 30. september. Da vant ikke fullt så prisbelønte Brann-spillere 5-1 mot Lillestrøm, og gullet ble i realiteten sikret.

Du ser det på innbittheten til Azar Karadas, galskapen i blikket til Martin Andresen og lettelsen til Thorstein Helstad.

Likevel har de ikke kunnet slippe den endelige jubelen løs - før i kveld.- Dette er en fantastisk opplevelse. Dette er noe klubben, byen og fansen har ventet lenge på. Det blir nok en rolig feiring i dag, siden vi skal spille på torsdag. Men søndag skal det bli fest, sier Mons Ivar Mjelde til TV 2.

I kveld inntok supporterne gatene i Bergen, hvor de synger seg hese inn i natta. Flere hundre dro opp til stadion, hvor spillerne ble hyllet.

Brann-gutta samlet seg først inne i garderoben, hvor de fikk utdelt mesterskjerf og champagne. Korkene smalt i taket og stemningen tok samme vei.

- Dette smaker skikkelig, sier Thorstein Helstad til Dagbladet.no.

Etter en stund gikk de ut på en balkong, og mottok hyllesten fra supporterne.

- Jeg var med på NM-gullet for tre år siden, men dette overgår det, sier Olafur Bjarnasson til Dagbladet.no.

GULLET ER I BOKS: Azar Karadas, Martin Andresen og Thorstein Helstad feirer her seieren mot Lillestrøm for tre uker siden. I kveld kan de endelig feire gullet. Foto: ARNT E. FOLVIK
GULLET ER I BOKS: Azar Karadas, Martin Andresen og Thorstein Helstad feirer her seieren mot Lillestrøm for tre uker siden. I kveld kan de endelig feire gullet. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Dette er bare helt rått, sier Jan Gunnar Solli til TV 2.

Får gullet på søndag

Da Brann hadde muligheten til å avgjøre selv på lørdag, snublet de borte mot Aalesund. I kveld fikk de en gullhånd fra vikingene i Stavanger - som slo Stabæk 2-1 - og da er gullet i boks.

Det er kommet hem, som supporterne har sunget i hele høst.

For første gang på 44 år.

Brann kjempet lenge om gullet i fjor, men Rosenborg kom bakfra og tok tilbake gullet de mistet til Vålerenga året før.

Kommende søndag blir det en gedigen gullfest på stadion i idrettsveien 47 i Bergen, når Brann får de etterlengtede gullmedaljene sine etter kampen mot Viking.

Vil vinne med stil

- Dette er helt rått

Jan Gunnar Solli sa til Dagbladet.no før helga at han vil at rødtrøyene skal vinne seriegullet med stil - ikke bare få medaljene fordi ingen andre makter å ta det fra dem i de siste rundene.

Nå er det likevel det som skjedde - foreløpig i hvert fall. For Brann kan fortsatt vinne gullet med stil, med seier på de to siste kampene.

Da vil de bli seriemestere med klar margin.

Denne sesongen har Brann ligget på første- eller andreplass i 23 av 24 så langt spilte serierunder, de er mestscorende, har toppscoreren i Thorstein Helstad og sendte seks nordmenn på landslagssamling i forrige uke.

- Dette er helt rått
FEIRET I STAVANGER: Disse Brann-supporterne hadde tatt turen til Stavanger for å se Viking slå Stabæk.
FEST I BERGEN: Fansen har reist opp til Brann Stadion, hvor de feirer med bluss og sang.