Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er helt tragisk

EM er over for Frank Løke. Kristian Kjelling mener Norge mister verdens beste strekspiller.

• Her kan du sjekke alle resultater og tabeller

STAVANGER (Dagbladet.no): Slovenia - Norge 33-29. Det var en nedbrutt gjeng håndballgutter som tuslet av banen og inn i garderoben i kveld.

De var skuffet over å la levert den dårligste kampen de har spilt i år.

Og minst like skuffet over at Frank Løke mister resten av EM på grunn av et røket leddbånd.

- Er det så ille? Det er jo helt tragisk. Frank har spilt fantastisk. Huff, dette er trist, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.no.

- Verdens beste

Alle de norske gutta er svært lei seg på Franks vegne. Sveits-proffen har vært ustoppelig på streken.

Før han ble skadet rakk han å sette 21 skudd på 24 forsøk. I tillegg har han skaffet Norge en drøss med straffer og sørget for haugevis av tominuttere til motstanderne.

PÅ SIDELINJA: Frank Løke fikk første behandling på sidelinja, før han haltet i garderoben. Det var det siste vi så av ham i håndball-EM. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX
PÅ SIDELINJA: Frank Løke fikk første behandling på sidelinja, før han haltet i garderoben. Det var det siste vi så av ham i håndball-EM. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP/SCANPIX Vis mer

Han har rett og slett vært i verdensklasse.

- Frank er utrolig dyktig til å ta imot ballen. Framover på banen er han kanskje verdens beste strekspiller. Han har noen ekstreme kvaliteter, sier Kjelling.

Ifølge landslagsslege Thomas Torgalsen vil det ta ti uker før Løke kan forvente å være tilbake på banen. Vestfoldingen orket selv ikke å prate med pressen etter kampen.

En av dem som har spilt stort sammen med Løke i mesterskapet er Glenn Solberg. Playmakeren har foret Løke på linja med lekre innspill.

- Dette går bra

- Jeg kjenner Frank godt, og dette er veldig synd for ham. Han har vært fantastisk i EM, sier Solberg.

Alle gutta er raske med å trekke fram at det også er to andre strekspillere i troppen. Johnny Jensen var utestengt fra kampen mot Slovenia, men er tilbake mot Kroatia på torsdag. Samtidig har også Bjarte Myhrol gode offensive kvaliteter.

- Bjarte er veldig god til å sperre, sier Kjelling.

image: - Dette er helt tragisk

Og så er Myrhol sterkere i kontringsfasen enn det Løke er, så de norske gutta får noen andre strenger å spille på nå som Løke er ute.

- Vi har to andre fantastiske strekspillere også, så jeg er sikker på at dette kommer til å gå bra, sier Frode Hagen til Dagbladet.no.

Stoler på Bjarte

Gunnar Pettersen var også lei seg på 27-åringens vegne i kveld, og han legger ikke skjul på at dette var en smell han kunne klart seg uten.

- Vi mister en av våre aller beste spillere. Men Bjarte har vært på et veldig høyt nivå tidligere, og da holdt han Frank ute. Nå må Bjarte opp på det nivået igjen, sier GP.

Så langt i mesterskapet har Myrhol stort sett spilt forsvar, men nå får han altså flere sjanser framover også.

- Norge er et lag og Bjarte har spilt en fantastisk sesong i Bundesliga, sier Glenn Solberg.

- Jeg er klar til å overta ansvaret, men vi mister en dimensjon nå som Løke er ute, sier Myrhol.

image: - Dette er helt tragisk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media