- Dette er helt ufattelig

Fotballstjernen døde på banen, med familien på tribunen.

(Dagbladet.no) I dag skal Motherwell-kaptein Phil O\'Donnell obduseres, etter at han lørdag ettermiddag kollapset på banen og seinere ble erklært død på sykehuset.

Dødsfallet har sjokkert britisk fotball og saken har preget nyhetsbildet i Skottland de siste dagene. Utenfor Fir Park har sørgende supportere lagt ned skjerf, drakter, blomster og en siste hilsen til den populære spilleren.

Hjemme sitter kona Eileen og de fire barna. De har fortsatt problemer med å skjønne det som har skjedd.

- Ingen av oss kan fatte dette, men vi er overveldet av støtten og hilsningene fra folk i og utenfor fotballmiljøet, sier Eileen og O\'Donnells far Bernard i en pressemelding.

- En mann blant gutter

En preget Motherwell-manager Mark McGhee leste opp denne meldingen i går ettermiddag. Han forteller at O\'Donnells enke er «utrøstelig», men at hun heldigvis har en stor og sterk familie rundt seg.

- Vi er veldig takknemlige for all støtten vi har mottatt, sier kona gjennom manageren.

De to neste kampene til Motherwell er nå utsatt og tida framover til klubben bruke til å være en støttespiller for familien og til å ta seg av de yngre spillerne på laget som så opp til kapteinen.

TAKK FOR ALT: Celtic-spiller Scott McDonald har tidligere spilt for Motherwell. I går tok han turen til Fir Park for å hedre sin tidligere lagkamerat. Foto: REUTERS
TAKK FOR ALT: Celtic-spiller Scott McDonald har tidligere spilt for Motherwell. I går tok han turen til Fir Park for å hedre sin tidligere lagkamerat. Foto: REUTERS Vis mer

De yngre spillerne på laget kalte ham «Uncle Phil», siden han var den rutinerte spillere på laget. I går dro de ut til stadion for å se på hilsningene som var lagt fram. Det ble et sterkt møte for dem.

- Han var en mann blant gutter, på alle mulige måter. En stor spiller, et stort forbilde, sier manageren ifølge The Daily Record.

På ei trøye full av hilsninger står det «RIP Uncle Phil».

Familien på tribunen

Eileen og de fire barna satt på tribunen og var øyenvitner til sine kjæres død på lørdag. Siden det var jul og ferie, var de alle samlet for å se kampen mot Dundee United. David Clarkson, O\'Donnells nevø, var på banen, som spiss på Motherwell-laget.

En tilskuer som satt rett foran O\'Donnells familie, forteller at Eileen styrtet ned til sidelinja da det tragiske skjedde kort tid før slutt. Motherwell-kapteinen var i ferd med å bytte, da han falt om.

- Jeg vil aldri glemme det. Eileen satt to rader bak meg og hun løp ned til banen. Mine tanker går nå til familien. Det må være veldig vondt å se noe slikt skje, sier Motherwell-supporter Markus Schieren.

O\'Donnell har tidligere spilt for Sheffield Wednesday, Celtic og det skotske landslaget. Nå kommer han til å ble hedret med ett minutts applaus over hele Skottland i de neste kampene. Nyttårsaften ble det bestemt at onsdagens klassiske Old Firm-oppgjøret mellom Celtic og Rangers utsatt, som følge av et ønske fra de hvite og grønne.

- Dette er helt ufattelig

Manager McGhee forteller at det var en fryd å se på O\'Donnell i hans siste kamp - helt til det fatale skjedde.

- Han var så full av energi. Dette var hans beste kamp denne sesongen og han løftet de andre spillerne. Det var et par ganger han så mot oss på benken - og smilte. Han var så imponert over den fotballen laget og de yngre gutta spilte, sier han.

- Jeg tror han var stolt av å være en del av det laget. Og de bør være stolte over å ha vært med ham på det.

PS! Dette er ikke første gang Motherwell rammes av en slik tragedie. I 1995 døde Davie Cooper av hjerneblødning.

LAMMET AV SORG: Tusenvis har strømmet til Fir Park de siste dagene for å hedre den populære spilleren.
DØDE: Phil O\'Donnell falt om på banen da han skulle byttes ut på lørdag. Han ble kjørt til sykehus, hvor han ble erkært død.
ONKEL PHIL: De yngre spillerne på laget kalt O\'Donnell bare for «Uncle Phil», siden han var den rutinerte spillere på laget.
HEDRES AV ALLE LAG: O\'Donnell spilte selv for Celtic tidligere i karrieren, men også fans fra erkerival Rangers har lagt ned hilsninger.