Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er helt utrolig

Gråtkvalt Henning Solberg på pallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For aller første gang i sin karriere er Henning Solberg på pallen i en VM-runde.

Søndag sikret storebror Solberg tredjeplassen i Rally Tyrkia, og etter målgang rant tårene i strie strømmer både hos Solberg og kartleser Cato Menkerud.

- Da jeg kom i mål og så tiden... Ja, jeg begynte å gråte. Det har vært veldig tøft hele helgen, og etter at bremserøret røk trodde jeg virkelig det var slutten, sier han til NRK

Ironisk nok kan han takke Petter Solberg for pallplasseringen. Før Petter kolliderte med en stein som lå midt i veien på en av gårsdagens fartsprøver, knivet han med Grönholm om seieren. Med Subaru-føreren ute av dansen åpnet muligheten seg for Henning - som grep sjansen begjærlig.

Og det til tross for at bremserøret foran på bilen altså røk før den aller siste fartsprøven.

- Jeg fikset bremserøret, og kjørte så fort jeg bare kunne. Nå må jeg bare takke hele teamet, dette er helt utrolig, sier han til NRK.

Finnen  Marcus Grönholm vant Rally Tyrkia, mens Mikko Hirvonen tok en klar andreplass.

Med sine poeng for tredjeplassen avanserte Henning til 6. plass i VM-sammendraget, passerte Petter med to poeng og skjøv ham ned til sjuendeplass. Fra før var fjerdeplasser på Kypros i fjor og i Finland i år personlig rekord for Henning Solberg. Søndag var det endelig hans tur til å ta steget opp på seierspallen der lillebror har stått så mange ganger.

PALLPLASS: Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud har kommet på pallen i en VM-runde for aller første gang. Foto: SCANPIX
PALLPLASS: Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud har kommet på pallen i en VM-runde for aller første gang. Foto: SCANPIX Vis mer