Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er helt værst

Petter Solberg er nominert til samme prestisjepris som sjefen til Jenson Button.

MÅ LE LITT: Petter Solberg synes det er spesielt å være nominert til samme pris som Jenson Buttons teamsjef i Formel 1. Foto: SCANPIX/EPA
MÅ LE LITT: Petter Solberg synes det er spesielt å være nominert til samme pris som Jenson Buttons teamsjef i Formel 1. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

|||

I selskap med suksessjef Ross Brawn i formel 1, er Petter Solberg (34) blant fire nominerte som «Årets teamsjef» i den prestisjefylte Motorsport World Expo-utdelingen neste måned.

Brawn er teamsjefen bak kometlaget til stjernen Jenson Button (29), som overrasket motorsportsverden med seks seirer i sesongens første sju VM-runder i formel 1.

Mye skal til for å feie den britiske teamsjefen av banen. Selv med prestasjonene til eier og fører i Petter Solberg World Rally Team. Det ble snekret sammen i en fei like etter jul i fjor.

En «snakkis»

Det knøttlille, norske privatlaget med en gammel (2005) Citroën Xsara som redskap er blitt en «snakkis» i rallymiljøet med to tredje- og tre fjerdeplasser i VM.

- Det er «helt værst». Jeg må nesten le litt, for det er temmelig spesielt å bli nevnt i samme åndedrag som de tre øvrige nominerte. Det er mange dyktige folk rundt meg som gjør det mulig, sier Petter Solberg til NTB.

- Om det er fortjent eller ikke, vet jeg ikke. Jeg gjør bare det jeg må for å få til det jeg ønsker mest av alt; å kjempe mot de beste i rally-VM.

Siden forrige VM-runde er Xsara-modellen byttet ut med en fjorårsmodell av Citroën C4. Neste helg får bilen sin debut på Solbergs favorittunderlag, grus, i VM-runden han har vunnet fire ganger før; Rally Storbritannia.

Reiser til Köln

Ved siden av Solberg og Brawn, er det indycar-teamsjefen Dale Coyne og DTM-teamsjef Olaf Manthey som er nominert i klassen «Årets teamsjef». Seks andre priser skal også deles ut under motorsportmessen i tyske Köln 3. november.

Blant annet prisen for beste arrangement, sikkerhetsinitiativ, og designeringeniør. I sistnevnte kategori er Ross Brawn nominert igjen.

- Det er helt i orden for meg å være til stede i Köln under utdelingen, slår teameier Solberg fast.

Teameier og tidligere indycarfører Dale Coyne er sjef for Justin Wilson, som sikret sin teameier karrierens første VM-serieseier tidligere i sommer. Olaf Mantheys team sikret en seier, en tredje- og en sjuendeplass i 24-timersløp på Nürburgring denne sesongen.

I fjor var det Toro Rosso-sjef (formel 1) Franz Tost som vant prisen. Da var Citroëns rallysjef, Olivier Quesnel, nominert. Året før stakk Roger Penske (NASCAR) av med prisen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling