Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er høstens flopper i Premier League

Ikke overraskende dominerer Chelsea.

HAR IKKE LEVERT: Memphis Depay, Eden Hazard og Christian Benteke får plass på høstens flopplag. Foto: NTB Scanpix
HAR IKKE LEVERT: Memphis Depay, Eden Hazard og Christian Benteke får plass på høstens flopplag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke overraskende at Chelsea dominerer denne lista, med fem mann på laget. Folk vil kanskje argumentere for at nesten hele laget burde bestått av Chelsea-spillere.

Lista er basert på hvilke forventinger man hadde til spillerne før sesongen ble sparket i gang i august, og domineres derfor av storlag. VI har ikke tatt med spillere som har vært skadet i store deler av sesongen, som f.eks. Daniel Sturridge.

KEEPER: Alex McCarthy. Foto: Michael Hulf/ProSports/NTB Scanpix
KEEPER: Alex McCarthy. Foto: Michael Hulf/ProSports/NTB Scanpix Vis mer

José Mourinho blir ikke overraskende årets manager på laget, med Newcastle-manager Stephen McClaren som en god nummer to.

Akkurat som med høstens lag har vi falt på en 3-4-3-formasjon.

Høstens flopplag i Premier League (3-4-3):
Keeper: Alex McCarthy (Crystal Palace) - Ble i engelsk presse omtalt som en mulig keeper for det engelske landslaget. Startet de sju første kampene for Crystal Palace, hvor han blant annet hadde en stor blemme mot Manchester City. Hold ikke nullen i noen av kampene, og ble satt ut av laget etter 0-1-tapet for Spurs. Crystal Palace holdt nullen i de to første kampene uten sisteskansen, som ikke har spilt i ligaen siden.

BACK: Branislav Ivanovic. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix
BACK: Branislav Ivanovic. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix Vis mer

Forsvar: Branislav Ivanovic (Chelsea) - Serberen er ikke til å kjenne igjen denne sesongen. Storspilte på et Chelsea-lag som herjet forrige sesong. Denne sesongen har backen fungert som en rundingsbøye. Fikk en etterlenget opptur med scoring og målgivende mot Sunderland sist. Kan umulig gjøre det dårligere utover i sesongen.

Forsvar: John Terry (Chelsea) - Mister Chelsea har i likhet med resten av Chelsea slitt denne sesongen. Ble plassert på benken i flere kamper av José Mourinho, og ble også byttet ut i pausen mot Manchester City tidlig i sesongen. Har ikke klart å finne tilbake til fjorårsformen, og Chelsea har bare holdt nullen to ganger med 35-åringen i startoppstillingen.

STOPPER: John Terry. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix
STOPPER: John Terry. Foto: Xinhua/Sipa USA/NTB Scanpix Vis mer

Forsvar: Fabricio Coloccini (Newcastle) - Det er ikke lett å være midtstopper i et lag som tidvis rakner fullstendig, men Coloccini har alltid vært bautaen som de andre spillerne har kunnet se opp til når det stormer. Denne sesongen har 33-åringen vært en vaklende utgave av seg selv. Kapteinen er ofte på etterskudd og har vært nære å miste plassen på laget.

Midtbane: Eden Hazard (Chelsea) - Hva har skjedd med spilleren som var den klart beste i ligaen forrige sesong? Hele kroppsspråket til belgieren viser at det er noe som ikke stemmer. Scoret 14 mål i to strake sesonger. Denne sesongen har det blitt én fattig scoring. Det ryktes at han ikke trivdes med José Mourinho, og tiden vil vise om 24-åringen endelig vil blomstre igjen med portugiseren borte.

STOPPER: Fabricio Coloccini. Foto: Reuters / Adam Holt / NTB Scanpix
STOPPER: Fabricio Coloccini. Foto: Reuters / Adam Holt / NTB Scanpix Vis mer

Midtbane: Cesc Fabregas (Chelsea) - Fabregas var for Chelsea det Özil er for Arsenal - en tilrettelegger. I fjor var spanjolen nest sist på ballen hele 19 ganger. I år står han med to målgivende. Har blitt en spiller Chelsea-fansen buer på når han får spilletid. Er ikke i nærheten av å levere det vi er vant til å se, og kan fort bli solgt i løpet av det neste året.

Midtbane: Memphis Depay (Manchester United) - Av alle kjøpene til Manchester United var det nok Depay de fleste hadde mest tro på. Mannen med like store lår som vår egen Jan Åge Fjørtoft skulle skyte United til nye høyder. Slik har det ikke blitt. I stedet er Depay inn og ut av laget, uten at det virker som han klarer å finne seg til rette.

MIDTBANE: Cesc Fabregas. Foto: NTB Scanpix
MIDTBANE: Cesc Fabregas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Midtbane: Florian Thauvin (Newcastle) - Er nok et uskrevet blad for mange. Franskmannen kostet Newcastle 13 millioner pund da han kom fra Marseille, og det må være lov å forvente litt av en spiller med en slik prislapp. Spilte noen kamper i innledningen, før han ble satt ut av laget. Har bare fått 406 minutter med spilletid.

Angrep: Diego Costa (Chelsea) - Diego Costa er spilleren alle bortsett fra Chelsea-fansen elsker å hate, mens de blå tilhengerne trykker ham til sitt bryst. Det er lov å være en uortodoks type med skitne knep dersom du leverer på banen, men så fort mål blir en mangelvare har du et problem. Når det i tillegg går rykter om at Costa ville bli kvitt Mourinho, er det ikke lett å vinne tilbake fansens gunst. Spanjolen har tre mål på 13 kamper.

MIDTBANE: Florian Thauvin. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
MIDTBANE: Florian Thauvin. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

Angrep: Wayne Rooney (Manchester United) - Har blitt en spiller motstanderfansen ønsker å se i startoppstillingen, mens Manchester United-fansen håper at navnet hans ikke står oppført der. En falmet storhet som det er vanskelig å se på, når du vet hvor god han har vært for de røde opp gjennom historien. Det er et spørsmål om tid før klippekortet på Old Trafford blir tatt fra ham. To scoringer på 13 kamper er fasiten.

Angrep: Christian Benteke (Liverpool) - Kraftspissen har visst glimt av hva han kan, som da han brassesparket ballen i mål mot Manchester United. Likevel har han ikke klart å leve opp til målsnittet han hadde i Aston Villa. 25-åringen er et delvis et offer for spillestilen til Liverpool, og passer ikke inn i Jürgen Klopps filosofi om å vinne ballen høyt og sette fart. Kostet Liverpool 400 millioner kroner, og har varmet benken i flere ligakamper.

ANGRIPER: Diego Costa. Foto: Javier Garcia/BPI/NTB Scanpix
ANGRIPER: Diego Costa. Foto: Javier Garcia/BPI/NTB Scanpix Vis mer

Alex McCarthy

Branislav Ivanovic - John Terry - Fabricio Coloccini

ANGREP: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
ANGREP: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eden Hazard - Cesc Fabregas - Memphis Depay - Florian Thauvin

Diego Costa - Wayne Rooney - Christian Benteke

Manager: José Mourinho (Stephen McClaren)

Spillere som også ble vurdert: Nemanja Matic (Chelsea) - Saido Berahino (West Bromwich) - Gylfi Sigurdsson (Swansea) - Roberto Firmino (Liverpool) - Kevin Mirallas (Everton) - Pedro (Chelsea) - Oscar (Chelsea) - Gary Cahill (Chelsea)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media