Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er høstens lag i Premier League

Få hadde trodd dette før sesongstart.

(Dagbladet): Det er som regel alltid en stor prøvelse å ta ut høstens lag i Premier League. Denne sesongen er det imidlertid flere spillere som er selvskrevne på laget.

Det vanskeligste leddet å ta ut spillere på var forsvaret. Flere lag har underprestert bakover i banen denne sesongen, med unntak av et lag som Watford. Det er få spillere i det bakre leddet som utmerket seg særlig positivt.

KEEPER: Jack Butland. Foto: Jason Mitchell/IPS/NTB Scanpix
KEEPER: Jack Butland. Foto: Jason Mitchell/IPS/NTB Scanpix Vis mer

Det blir ingen «vanlig» 4-4-2-formasjon med backer i dette laget. Vi har i stedet falt på en 3-4-3-formasjon med en angrepsrekke som taler for seg selv.

Høstens lag i Premier League (3-4-3):
Keeper: Jack Butland (Stoke) - Startet sesongen med ti baklengsmål på de sju første kampene, uten å holde nullen. Leverte likevel flere redninger i perioden. Og så reiste keeperen og laget seg mesterlig, noe som resulterte i sju smultringer og noe så sjeldent som en målgivende pasning. Har vært kampavgjørende flere ganger, og står med nest flest redninger i ligaen (67).

Forsvar: Toby Alderweireld (Tottenham) - Et av Tottenhams største kjøp før sesongen da han kom fra Atlético Madrid. I tospann med Jan Vertonghen har Spurs endelig funnet et stopperpar som leverer varene. Den belgiske duoen kjenner hverandre godt fra tiden i Ajax. 26-åringen er rolig med ballen og kompromissløs i taklingene. Han har også vist seg som en målfarlig spiller med to scoringer denne sesongen.

STOPPER:
Toby Alderweireld. Foto: NTB Scanpix
STOPPER: Toby Alderweireld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvar: Chris Smalling (Manchester United) - De røde har hatt store skadeproblemer i den bakre fireren denne sesongen. Smalling har heldigvis sluppet unna, med bare én kamp på sidelinja. Stopperen har endelig funnet tilbake til formen som gjorde at Sir Alex Ferguson hentet ham fra Fulham i 2010. 26-åringen har vært en bauta for et United-lag som bare har sluppet inn 14 mål, delt færrest i ligaen.

Forsvar: Laurent Koscielny (Arsenal) - Arsenal har sluppet inn delt færrest mål med sine 14 denne sesongen. Den franske midtstopperen er med sin aggressivitet og fart limet som holder backfireren sammen. Han gir London-laget trygghet til å satse framover, og er heller ikke redd for offensive løp. Han har blitt hyllet som den beste stoppere i Premier League av Rio Ferdinand og Thierry Henry denne sesongen.

STOPPER: Chris Smalling. Foto: Matt West/BPI/NTB Scanpix
STOPPER: Chris Smalling. Foto: Matt West/BPI/NTB Scanpix Vis mer

Midtbane: Riyad Mahrez (Leicester) - For et eventyr denne sesongen har vært for franskmannen som representerer Algerie. 24-åringen har herjet med motstanderne og notert seg for hele 13 scoringer og sju målgivende fra sin midtbaneposisjon. Han er en uforutsigbar spiller du aldri vet hva vil finne på. Mahrez er en sterk bidragsyter til at Leicester sjokkerer en hel fotballverden med å lede Premier League til jul.

Midtbane: Mesut Özil (Arsenal) - Det er vanskelig å tenke seg at tyskeren var offer for mye kritikk for en tid tilbake. Denne sesongen er midtbaneeleganten i ferd med å knuse rekorden for antall målgivende pasninger (20 av Thierry Henry). Özil har allerede bokført 15 på 16 kamper. Tyskeren styrer det offensive spillet til Arsenal med en beherskelse, ro og eleganse man knapt har sett maken til. Dette krydret med svært godt overblikk gir de fleste lag hodebry.

STOPPER: Laurent Koscielny. Foto:  Ben Queenborough/BPI/NTB Scanpix
STOPPER: Laurent Koscielny. Foto: Ben Queenborough/BPI/NTB Scanpix Vis mer

Midtbane: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Kom fra Bundesliga hvor han hadde herjet for Wolfsburg. Hadde blitt sendt på dør av José Mourinho i Chelsea, og det ble derfor satt spørsmålstegn ved ham. Det var det ikke grunn til. Scoret tre mål på de fire første kampene, og ble en umiddelbar suksess. Er nok aller best sentralt i banen. Har styrt det offensive spillet i David Silva og Sergio Agüeros skadefravær.

Midtbane: Dimitri Payet (West Ham) - Årets nykommer for et West Ham-lag som kjørte over storlagene i begynnelsen av sesongen. 28-åringen rakk å score fem mål før han ble satt ut i tre måneder med en ankelskade etter å ha blitt taklet av Evertons James McCarthy. Midtbanestrategen har vært dypt savnet på London-laget som ikke har vunnet en av se siste seks kampene uten ham.

MIDTBANE:
Riyad Mahrez. Foto:
Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
MIDTBANE: Riyad Mahrez. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Angrep: Jamie Vardy (Leicester) - Satte en historisk rekord da han scoret i sin 11. kamp på rad mot Manchester United. Spissen fortsetter å bøtte inn mål for ligalederen (15), og har bare spilt én seriekamp hvor han ikke har notert seg for mål eller målgivende. Utgjør en svært giftig duo med Riyad Mahrez, og ingen tør lenger å avskrive Leicester i kampen om topp fire.

Angrep: Romelu Lukaku (Everton) - Kraftspissen har scoret i sju kamper på rad, og jager Jamie Vardy sin rekord som er elleve strake. 22-åringen er vanskelig å hanskes med i boksen, og har blitt servert av den presise foten til Gerard Deulofeu utallige ganger denne sesongen. Kan fungere som et angrep alene med sin fysikk og fart, og kan også score fra distanse. Står med 13 mål, bare slått av nevnte Vardy som har 15.

MIDTBANE:
Kevin De Bruyne. Foto:
Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
MIDTBANE: Kevin De Bruyne. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

Angrep: Odion Ighalo (Watford) - Det er vanskelig å forestille seg at Ighalo spilte i Lyn i 2007/08-sesongen. Etter flere utlån fra Udinese fant han seg endelig til rette i Watford. Denne sesongen har 26-åringen allerede banket inn 12 mål for et lag mange eksperter dømte nord og ned. Sammen med Troy Deeney utgjør Ighalo en av Premier Leagues farligste spissduoer.

Jack Butland

ANGRIPER: Jamie Vardy. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix
ANGRIPER: Jamie Vardy. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix Vis mer

Toby Alderweireld - Chris Smalling - Laurent Koscielny

Riyad Mahrez - Mesut Özil - Kevin de Bruyne - Dmitri Payet

ANGREP: Romelu Lukaku. Foto: Reuters / Andrew Boyers / NTB Scanpix
ANGREP: Romelu Lukaku. Foto: Reuters / Andrew Boyers / NTB Scanpix Vis mer

Jamie Vardy - Romelu Lukaku - Odian Ighalo

Manager: Claudio Ranieri (Leicester)

Spillere som også ble vurdert: Petr Cech (Arsenal) - David de Gea (Manchester United) - Ross Barkley (Everton) - Nacho Monreal (Arsenal) - N'Golo Kanté (Leicester) - Bamidele Alli (Tottenham) - Willian (Chelsea) - Vincent Kompany (Manchester City) - Aleksandar Kolarov (Manchester City) - Gerard Deulofeu (Everton) - Scott Dann (Crystal Palace) - Eric Dier (Tottenham) - Allan-Roméo Nyom (Watford)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media