Norsk nedtur på normaldistansen i VM:

- Dette er ikke bra nok

Tandrevold beste norske på 18. plass på normaldistansen i skiskytter-VM.

TUNG DAG: Verken Tiril Eckhoff eller de andre skiskytterjentene fikk det til å stemme på normaldistansen i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TUNG DAG: Verken Tiril Eckhoff eller de andre skiskytterjentene fikk det til å stemme på normaldistansen i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): - En tung dag, oppsummerer Ingrid Tandrevold etter 18. plass på normaldistansen i VM. Hun ble beste norske.

Det var påskestemning i den svenske VM-byen, og etter at snø og vind har preget innledningen av mesterskapet, var det solskinn på kvinnenes normaldistansen 15 km.

Men det hjalp lite for de norske kvinnene. Historisk sett er dette langt fra en drømmeøvelse for de norske damene.

Det fikk vi også en bekreftelse på i ettermiddag, da ingen av dem klarte å blande seg inn i medaljekampen. Det ble heller svensk gulljubel på hjemmebane.

- Det er for dårlig av oss. Jeg unner likevel svenskene gullet, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet etter sin 37. plass.

Ingrid Landmark Tandrevold (tre bom) ble beste norske kvinne på 18. plass. Marte Olsbu Røiseland (fire bom) fulgte bak som nummer 23. Synnøve Solemdal (to bom) endte på 29. plass, og Eckhoff (fem bom)som svakeste norske kvinne på 37. plass.

GULL: Svenske Hanna Öberg. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
GULL: Svenske Hanna Öberg. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer

Svenske Hanna Öberg skjøt 20 treff og ble verdensmester på normaldistansen i Östersund.

- Jeg vet at jeg kan. Jeg kjente at jeg skalv på siste skyting. Jeg har gjort flere bra løp denne sesongen, men kanskje ikke sånn som dette. Dette er veldig stort for meg, sier Öberg til NRK.

Bomme-bonanza

Tiril Eckhoff hadde blant de beste langrennstidene inn til første skyting, men bommet to ganger, og havnet med det på etterskudd. Hun fylte på stående skyting, men bommet enda en gang på liggende skyting, og var ute av medaljekampen.

- Du veit at det er kjørt allerede på første skyting. Men jeg fikk meg en god økt her ute. Jeg slet litt på stående. Men det er imponerende av det svenskene gjør her i dag, sier Eckhoff til NRK.

Det hjalp heller ikke at hun bommet enda to ganger på siste stående skyting.

Men flere av de norske jentene hadde en «stang ut»-dag. Flere av dem bommet på blinken med hårfin margin.

Marte Olsbu Røiseland bommet fire ganger i dagens renn, Ingrid Landmark Tandrevold pådro seg tre tilleggsminutter. Synnøve Solemdal bommet to ganger, og klarte heller ikke å hevde seg helt i toppen.

- Det er bare ikke godt nok. Det er halvdårlig. Ingen katastrofe, men ikke godt nok til medalje. Jeg vet ikke hva som mangla. Det er kjedelig, sier Røiseland.

Seks års tørke

Ingen norske kvinner har tatt VM-medalje på distansen siden Tora Bergers gull i 2013. Da fulgte hun opp suksessen og gullet fra året før. I VM 2015, 2016 og 2017 lykkes ingen norske.

I dag var Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff blant medaljeutfordrerne før start. - men den store favoritten var tyske Laura Dahlmeier, etterfulgt av det svenske stjernskuddet Hanna Öberg.

Tiril Eckhoff leverte riktignok sesongbeste med å vinne normaldistansen i verdencupen rett før VM, men det var til overraskelse for både seg selv og andre.

Fire norske stilte til start i ettermiddag: Synnøve Solemdal gikk ut som nummer ni. Bak fulgte Olsbu Røiseland (20), Tandrevold (26) og Eckhoff (34).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer