- Dette er ikke demokrati, dette er gangsterpolitikk

Pat McQuaid raser mot motstanderne etter nattens avsløringer om korrupsjon.

HARDT VÆR: Pat McQuaid er på ny ute i hardt vær etter at et anonymt dokument nådde pressen i natt med sterke anklager om korrupsjon mot UCI-presidenten.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
HARDT VÆR: Pat McQuaid er på ny ute i hardt vær etter at et anonymt dokument nådde pressen i natt med sterke anklager om korrupsjon mot UCI-presidenten. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

(Dagbladet:) Etter nattens avsløringer om angivelig korrupsjon har nå Pat McQuaid gått i strupen på Makarov og presidentutfordrer Brian Cookson.

Pat McQuaid sendte i dag ettermiddag ut en pressemelding på epost til alle lands sykkelforbund. Der kaller iren beskyldningene for grunnløse og mener det hele er en del av en skitten valgkamp fra Cookson sin side.

- Så langt i denne valgkampen har mine motstandere løyet, bestukket, forsøkt å kjøpt stemmer, installert skjult kamera og mikrofoner og truet nasjonale forbund med konkurs om de ikke stemte i mot meg. Dette er ikke demokrati. Dette er gangsterpolitikk, raser McQuaid i eposten.

Skylder på Makarov McQuaid beskriver dokumentet som et angrep før valgkampen som finner sted den 27. september i Firenze. McQuaid mener at ingen andre enn Makarov og Mike Plant, som begge har stilt seg negativ til iren og visa versa positiv til Cookson, må være de som har lekket det «anonyme» dokumentet til pressen.

- Gitt at Makarov og Plant er de to eneste som har dette dokumentet er det tydelig at denne lekkasjen kun kan komme fra en av de.

UTFORDRER: Briten Brian Cookson ønsker å ta over som president for det internasjonale sykkelforbundet etter Pat McQuaid. Iren går derimot hardt ut mot Cooksons valgkamp og beskylder han for å være umoralsk.  (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
UTFORDRER: Briten Brian Cookson ønsker å ta over som president for det internasjonale sykkelforbundet etter Pat McQuaid. Iren går derimot hardt ut mot Cooksons valgkamp og beskylder han for å være umoralsk. (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Vis mer

- Dette er et yngelig og æreskrenkende angrep på meg som person, med en politisk motiv som både er gjennomsiktig og hatsk. Desverre er dette ensbetydende med min motstanders karakter, fyrer McQuaid løs, tydelig rettet mot Cookson.

Valgkampappell På slutten av eposten har iren lagt ved en liten valgkampappell der han beskriver hvor stolt han er som har spilt med åpne kort.

- Jeg er stolt av å stå foran dere som en kandidat i denne valgkampen. Jeg har gjort alt for UCI i de siste åtte årene og jeg har gjort det jeg kan for å opprettholde den demokratiske prosess. Jeg utfordrer Brian Cookson til å si det samme.