- Dette er ikke det Dæhlie gjorde

Elofsson synes Northug gikk for langt.

TO SKILEGENDER: Men Per Elofsson synes ikke Petter Northugs målgang kan sammenliknes med Bjørn Dæhlies fra 1992.Foto: Dagbladet/Scanpix
TO SKILEGENDER: Men Per Elofsson synes ikke Petter Northugs målgang kan sammenliknes med Bjørn Dæhlies fra 1992.Foto: Dagbladet/ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northugs hoverende målgang på stafetten har satt sinnene i kok hos flere av konkurrentene, og spesielt i vårt naboland i øst.

SVT-kommentatorer, tyskere og andre reagerer på oppførselen - mens Northug selv bare ler av det hele.

Tidligere storløper Per Elofsson synes Petter Northug gikk for langt.

- Det var nedlatende overfor konkurrentene. Han er en stor, stor skiløper, men det der var ikke nødvendig. Han hadde ikke trengt å gjøre det, sier svensken.

- Han bygger jo opp adrenalin underveis, og man forventer nesten at han skal gjøre noe. Man har jo sett Bjørn Dæhlie snurre rundt ved mållinjen, så det er vel norsk tradisjon å gjøre noe der, sier Elofsson.

Ikke som Dæhlie
Noen husker kanskje at Bjørn Dæhlie blant annet gikk baklengs over mållinja da Norge vant OL-stafetten i Albertville før 1992.

Elofsson husker det også, men han synes likevel ikke de to situasjonene kan sammenliknes.

- Det er litt annerledes når man har 30-40 sekunders forsprang og liksom paraderer på vei mot mål, og har tid til å finne på noe. Her lå Marcus bak og presset på, og da er det på grensen, sier svensken til Dagbladet.

- Tror du Northug hadde planlagt dette?

- Jeg tror det kom spontant, det tror jeg absolutt. Men en ting er å gjøre noe etter 30-40 sekunder, det er noe annet å gjøre det med bare et par sekunders ledelse. Det er «så där», mener Elofsson.

Moro om han hadde falt
Han mener imidlertid ikke som sin kollega i SVT Jonas Karlsson, at Petter Northug oppførte seg som en gris.

- Jeg hørte Jonas sa det, det er vel å gå litt langt, sier han.

- Har du gjort noe liknende selv?

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg har ikke vært en så vass spurter heller, da.

- Daniel Rickardsson mente det hadde vært morsomt om Northug hadde ramlet der?

- Ja, det kan jeg være enig i, sier Elofsson til Dagbladet og smiler.