Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er ikke et kriminelt helvetes-hull

VM-arrangør svarer på engelske påstander.

GÅR I RETTE MED ENGELSK SKREMSELSPROPAGANDA: Borgermester Arthur Virgilio i VM-byen Manaus vil reise til England for å oppkalre misforståelsene om hvor ille det står til i byen hans. Her er det nye fotballstadionet Arena Amazonia under bygging.Foto: EPA/GERNOT HENSEL/NTB Scanpix
GÅR I RETTE MED ENGELSK SKREMSELSPROPAGANDA: Borgermester Arthur Virgilio i VM-byen Manaus vil reise til England for å oppkalre misforståelsene om hvor ille det står til i byen hans. Her er det nye fotballstadionet Arena Amazonia under bygging.Foto: EPA/GERNOT HENSEL/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da England landet i gruppe D i VM-trekningen før sommerens sluttspill i Brasil ble gjort forrige fredag var den engelske misnøyen dominerende etter bare et par minutter.

Ikke nok med at de var kommet i en av de aller tøffeste gruppene rent sportslig, engelskmenneneer også nødt til å spille en av gruppekampene (mot Italia 14. juni) i byen Manaus, som ligger midt i Amazonoas. Varmen og fuktigheten der er åpenbare utfordringer for engelskmennene på banen, men det tok ikke lang tid før byen også ble omtalt i mindre positive ordelag overfor potensielle VM-turister.

En engelsk avis gikk så langt som å skrive at engelske fans risikerte livet om de tok turen til åpningskampen mot  Italia, skriver The Guardian.

«Et kriminelt belastet helveteshull» var blant karakteristikkene som ble gitt av Manaus i engelske aviser. Det har falt de lokale myndighetene i Manaus tungt for brystet.

- Den som skrev den saken var alvorlig feilinformert og malte et veldig ubalansert bilde av denne byen, sier borgermester Arthur Virgilio ifølge The Guardian.

Nå skal Virgilio reise til England for å holde en egen pressekonferanse om forholdene i byen. Han er opptatt av at Manaus, som alle andre byer i verden, har problemer, men at mye av det som er skrevet om byen i engelske aviser er direkte feilaktig og bare egnet til å skremme unødig.

Kamerun, Honduras, USA, Portugal, Sveits og Kroatia skal også spille kamper der, men ifølge Virgilio har ingen av de landenes aviser beskrevet byen i slike ordelag.