- Dette er ikke et stort tap for landslaget

Sier Dagbladets fotballkommentator.

VIL IKKE MER: John Arne Riise er ferdig på A-landslaget. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
VIL IKKE MER: John Arne Riise er ferdig på A-landslaget. Foto: Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): John Arne Riise meldte i formiddag at han gir seg på A-landslaget.

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener backens 110 kamper lange landslagskarriere må huskes som en av de største.

- Dette betyr at en av Norges mest betydelige landslagskarriere er over. Han har hatt en strålende karriere. Det kommer vi ikke utenom, sier Pedersen, som riktignok ikke er overrasket over at 32-åringen gir seg.

- Det er ikke mer enn noen få dager siden han uttrykte stor frustrasjon, nærmest sinne, over at han ikke var andrevalg som kaptein på landslaget, og sett i lys av det er ikke dette overraskende, sier Pedersen.

Fotballkommentatoren mener samtidig at savnet av Riise ikke vil bli spesielt stort.

- Basert på hva han har prestert i den siste kvaliken, så vil ikke savnet bli så stort. Jeg er en av dem som har ment at han ikke bør ha klippekort på laget, så sett i lys av det, mener jeg at dette ikke er et noe stort tap. Det har jeg skrevet flere ganger, sier Pedersen.

KLAR MELDING: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener John Arne Riise har hatt en stor landslagskarriere, men at han ikke vil bli et stort savn basert på hva han har prestert i VM-kvaliken.
KLAR MELDING: Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener John Arne Riise har hatt en stor landslagskarriere, men at han ikke vil bli et stort savn basert på hva han har prestert i VM-kvaliken. Vis mer

Dagbladets kommentator tror Riise har vurdert videre landslagsspill som et totalbilde.

- Riise har nok vurdert totalsituasjonen. Alle vet at han har skapt en del støy som ikke bra for laget og miljøet. Sånn sett vil ikke dette svekke Norge totalt sett, sier han.

- Tror du på et comeback?

- Man vet aldri, dette handler om fotball og mennesker, og da vet vi at alt kan skje. Det Riise må huske på er at når han først gir fra seg plassen sin, er det ikke bare å komme valsende tilbake om et år og går rett inn på laget.

- Hvem er din favoritt til å ta venstrebackplassen?

- Jonathan Parr og Vegar Hedenstad har begge spilt der. Samtidig er Espen Ruud bra på høyre, og der har vi Tom Høgli også, så det er flere muligheter.