- Dette er ikke godt nok for å komme til VM

Hangelands knusende dom over Norges spill.

REDDET POENG: Brede Hangeland og Håvard Nordtveit under VM-kvalifiseringskampen mot Albania i kveld. Kaptein Hangeland mener Norge må forbedre seg på mange områder om de skal klare det store målet: Å kapre en plass i VM-sluttspillet i Brasil neste sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
REDDET POENG: Brede Hangeland og Håvard Nordtveit under VM-kvalifiseringskampen mot Albania i kveld. Kaptein Hangeland mener Norge må forbedre seg på mange områder om de skal klare det store målet: Å kapre en plass i VM-sluttspillet i Brasil neste sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

TIRANA (Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland er krystallklar på at Norge må skjerpe seg for å være med i kampen om de gjeve VM-plassene neste sommer.

For selv om ett poeng i kveld var viktig - ikke minst fordi et tap ville betydd fem poeng opp til Albania - er det mange poeng igjen som må plukkes om man skal sikre en playoffplass. Gruppeseier virker stadig mindre sannsynlig.

- Dette er ikke godt nok for å komme til VM. Vi er nødt til å forbedre oss masse. Det er selvsagt mulig å komme seg til VM poengmessig, men prestasjonsmessig må vi opp mange hakk, sier Hangeland.

- Har du noen tanker om hvorfor det fungerte så dårlig i kveld?

- Det vet jeg ikke. Vi må sette oss ned og diskutere dette individuelt og kollektivt, og heve oss, sier Fulham-stopperen.

Og det er ikke bare enkelte småting han mener må rettes på.

- Det er forbedringspotensiale på en hel rekke ting. Vi gjorde mange enkle feil med ballen som var skuffende, sier Hangeland.

Selv ble stopperkjempen flyttet framover på banen mot slutten da Norge pumpet lange baller inn mot feltet på jakt etter målet som til slutt ble nikket inn av «lille» Tom Høgli, som er 19 centimeter lavere enn Hangeland.

- Det var selvfølgelig alle mann inn i feltet. Jeg er veldig glad på Tom sine vegne. Han har vært en fantastisk spiller for oss lenge. At han fikk et mål, var jo deilig, sier Hangeland til Dagbladet.