Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Dette er ikke noe å le av, gutter

Fotballkamper spilles for tomme tribuner fordi verden er truet av en pandemi. Gitt alvoret i situasjonen burde det være et minimumskrav at formidlerne skjønner akkurat det.

STUDIO-EKSPERTER: Morten Langli, Rune Bratseth og Daniel Høglund oppsummerte kampen i Viasats studio i går kveld. Der ble det også vist fra folkeliv utenfor stadion i Paris. Skjermdump fra Viaplay
STUDIO-EKSPERTER: Morten Langli, Rune Bratseth og Daniel Høglund oppsummerte kampen i Viasats studio i går kveld. Der ble det også vist fra folkeliv utenfor stadion i Paris. Skjermdump fra Viaplay Vis mer

CHAMPIONS LEAGUE-KAMPEN Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund ble onsdag kveld spilt uten en eneste betalende tilskuere på Parc des Prince.

På arenaen i Paris fikk fem rettighetshavende TV-stasjoner være til stede og formidle kampen.

Ingen andre.

ÅRSAKEN ER ET av mange grep nasjonale myndigheter verden rundt iverksetter til for å begrense corona-smitten. Frykten bak tiltakene er en eskalering av den nå WHO-erklærte pandemien.

Situasjonen er meget alvorlig, alle verdens land er satt i beredskap.

Man skulle faktisk tro det ikke var mulig at noen ikke har fått det med seg.

Men:

UTENFOR STADION I Paris var tusenvis av PSG-fans samlet for å gi og vise det franske mesterlaget sin støtte i den viktige returkampen mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund. Det var de samme menneskene som på grunn av smittefaren ble stengt ute fra stadion. Bare der burde det ringt ei varselklokke i Paris, for ikke å snakke om i Viasat-studioet i Oslo.

1) Fordi kampen var stengt for en grunn, den viktigste man kan tenke seg i disse coronatider.

2) Fordi Covid-19 viruset ikke prioriterer eller kjenner sine grenser.

UTENFOR PARC DES PRINCE gjorde Viasat nyhetsjobben sin og dekket det som skjedde. Hjemme i Oslo satt en meget dyktig studiovert og to fotballkloke eksperter og hyllet PSG-fansens frammøte, fyrverkeri og tilstedeværende støtte.

1) Som om kampen ikke var stengt av den viktigste grunnen det er mulig å komme på akkurat nå.

2) Som om Coronaviruset faktisk prioriteter og velger hvor det vil smitte.

VIRUSET KAN IKKE stoppes, det vet vi, til og med Donald Trump har innsett det. Men det kan forsinkes gjennom tiltak og individuelt ansvar. Stopper vi en rask spredning vil det bidra til at alle verdens helsevesener bedre vil kunne håndtere belastningen rundt utbruddet.

Blir altfor mange syke på en gang er vi i alvorlig trøbbel.

Det er det norske helsemyndigheter forteller oss på daglig basis, når de snakker om å flate ut smittekurven.

Det er det ansvaret helsedirektør Bjørn Guldvog ber hver og en av oss å ta, når han hver eneste dag presiserer det stadig økende alvoret i situasjonen.

I DET PERSPEKTIVET, og fordi stengingen av fotballkampen i Paris var et av mange slike tiltak, akkurat som den varslede stengingen av Norge-Serbia er et slikt tiltak, er det i beste fall uklokt å hylle de som gir blanke f … i den franske folkehelsa. Enda dummere ble det da PSG-spiller Layvin Kurzawas tur ut i gatene for å feire 2–0 seieren med fansen, ble møtt med latter og entusiasme i studio.

Det er ikke de signalene verden trenger i begynnelsen av en pandemi.

Fotballen, som kanskje lever i sin egen verden i normale tider, gjør ikke det nå.

VERDEN VIL IKKE ha store folkeansamlinger i disse tider. Ikke i Paris. Ikke noe sted. I Oslo må det inntil videre søkes om pluss ett hundre mennesker skal samles på ett sted.

Det er alles ansvar å ta det ansvaret, akkurat som det er alles ansvar å påpeke at det er alles ansvar.

I Paris, på Kløfta og i Viasats studio i Oslo.

Hele Norges coronakart