- Dette er ikke noen barnehage

Persson angrer ikke på grisetaklingen på Eirik Bakke.

(Dagbladet.no): Stabæks Joakim Persson hudflettes etter skrekktaklingen på Eirik Bakke i går kveld. Brann-trener Mons Ivar Mjelde priset seg lykkelig over at Bakke ikke brakk begge beina etter Perssons tofots-takling et kvarter før slutt - og selv Stabæk-trener Jan Jönsson måtte innrømme at taklingen var svært stygg.

Likevel nøyde dommer Roy Helge Olsen seg med det gule kortet.

- Jeg skulle hatt frispark først

Persson selv dro hjem uten å snakke med journalistene etterpå, men forteller villig om episoden da Dagbladet.no ringer i morgentimene.

- Var du overrasket selv over at du slapp unna det røde kortet?

- Rødt kort? Nei, egentlig skulle det vært frispark til oss i situasjonen i forkant. Jeg vinner ballen fra kapteinen til Brann (Martin Andresen), han hindrer meg og jeg venter bare på at dommeren skal blåse. I stedet blir det en 50/50-duell mellom meg og Eirik Bakke, og begge to kaster seg fram. Jeg ser på bildene at jeg kommer for seint inn i duellen, men hadde dommeren blåst da han skulle, hadde det aldri skjedd.

- Men du kunne skadet Bakke stygt?

- Det er bra han ikke skadet seg. De fikk tre poeng, og burde være fornøyde med livet, sier Persson til Dagbladet.no.

VOLDSOM TAKLING: Her ligger Eirik Bakke og vrir seg i smerte etter å ha blitt grisetaklet av Joakim Persson. Persson selv er glad for at Bakke ikke ble alvorlig skadet, men mener det er naturlig at det smeller litt i en viktig kamp. Foto. Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
VOLDSOM TAKLING: Her ligger Eirik Bakke og vrir seg i smerte etter å ha blitt grisetaklet av Joakim Persson. Persson selv er glad for at Bakke ikke ble alvorlig skadet, men mener det er naturlig at det smeller litt i en viktig kamp. Foto. Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer

- Mons Ivar Mjelde mener du kunne gjort Bakke fotballinvalid?

- Det har jeg ingen kommentar til. Det får stå for hans regning.

- Jeg kom for seint

- Enkelte mener du bør få en hard straff for taklingen?

- (latter). Jeg vet ikke hvilket nivå du snakker om, er det Tippeligaen eller barnehagen? Iblant smeller det, og iblant kan det gå over grensa. I går spilte vi en viktig kamp, og da smeller det litt ekstra. Sånn er livet.

- Men du er enig i at det var en stygg takling?

- Det var en 50/50-duell, hvor jeg treffer litt uheldig. Jeg var sikker på at jeg skulle treffe ballen. I fotball går det kjapt, og dommeren må ta avgjørelsen der og da, og har ikke TV-bildene å støtte seg til. Men jeg ser jo at jeg kommer for seint inn.

- Du havnet i klinsj med Martin Andresen etterpå?

- Dette er ikke noen barnehage

- Det ble litt hissig, ja.

- Hvorfor dro du hjem uten å snakke med pressen etter kampen?

- Jeg var så irritert over at jeg ble byttet ut, derfor dro jeg hjem. Men nå skal jeg trene, det er det eneste jeg tenker på, avslutter Persson.

Eirik Bakke selv var omtrent den minst krasse av alle da han ble bedt om å beskrive taklingen i går, og nøyde seg med å si at Persson var heldig som slapp unna med gult kort.

<B>ANGRER IKKE:</B> Joakim Persson blir oppgitt når han får høre at noen vil ha ham straffet for taklingen på Eirik Bakke. - Er dette Tippeligaen eller barnehagen? spør han.