Dette er ikke normalt på lokalet, Mjelde

Osterøy-folket slår tilbake mot Brann-trenerens påstand.

(Dagbladet.no): Mons Ivar Mjelde viste muskler da Erlend Hanstveit konfronterte dommer Svein Oddvar Moen etter kampslutt i Bergen i går.

Brann-treneren var vill i blikket og gestikulerte heftig, før han knuffet Hanstveit i retning garderoben.

TV-bildene var ikke pene - men for Mjelde var basketaket ganske så overdrevet.

- Har du vært på lokalet på Haus (i hjembygda Osterøy, journ.anm.), var dette bare barnemat, sa Brann-treneren etterpå.

I så fall er det muligens lurest å holde seg hjemme når det er fest på lokalet. Men formann i Mjeldalen Ungdomslag på Haus, Jostein Mjelde, kjenner seg ikke igjen i Mjeldes beskrivelse.

- Jeg er 40 år, og var ung selv for noen år siden. Jeg har ikke sett noe slåssing. Her har vi mye fin ungdom som samles uten å ty til sånne midler. Vanligvis går det greit for seg. Det er ikke noe verre på landet enn i byen, og i hvert fall ikke sånn at folk møter opp for å slåss, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Ikke kjendisstyr

Til tross for etternavnet avkrefter han slektskap med den mer kjente Brann-treneren.

BARE BARNEMAT: Mons Ivar Mjeldes klinsj på med Erlend Hanstveit var ifølge Brann-treneren bare barnemat sammenlignet med tilstandene på lokalet i hjembygda Osterøy. Foto: SCANPIX
BARE BARNEMAT: Mons Ivar Mjeldes klinsj på med Erlend Hanstveit var ifølge Brann-treneren bare barnemat sammenlignet med tilstandene på lokalet i hjembygda Osterøy. Foto: SCANPIX Vis mer

- Har du sett Mons Ivar på lokalet?

- Nei, det har jeg ikke. Kjendisstatusen på Osterøy er ikke påtrengende. Du er den du er, enten det er fotballtrener eller maskinarbeider på en bedrift, sier han.

Ifølge Jostein Mjelde går det mest i ungdomsdiskotek og teateroppsetninger på lokalet, og heller lite av kampsport ala Mons Ivar Mjelde.

Ordfører Kari Aakre (Ap) er mamma til Erlend Hanstveits bestekompis på Osterøy, men skjønner godt at Mjelde reagerte.

- Det sto så mye på spill, og det er dumt å pådra seg unødvendige gule kort. Derfor skjønner jeg godt at Mons Ivar dro Erlend unna den situsjonen, sier hun.

- Er det tøffe tilstander på Osterøy?

- Jeg tror ikke det er mer slåssing og aggressivitet enn på andre plasser. Det var nok mer en lokal morsomhet at han sa det på den måten. Både Erlend og Mons Ivar er ryddige og greie gutter. Det som skjedde i går var et utslag av presset. Et press som er mye verre enn å stille til gjenvalg som ordfører i kommunen, sier Aakre.

Dette er ikke normalt på lokalet, Mjelde
<B>TØFT PÅ LOKALET LIKEVEL...?</B> Nei da, bare Lonevåg og Haus skolekorps som søker ly for vinden i påvente av dronning Sonjas besøk tidligere i år.