Dette er ikke plassen for ESPEN

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Espen Bredesen satt på tribunen som hopp- pensjonist og fulgte norske nedturer i Kollen. Det var ingen god opplevelse. For dette er ikke plassen for Espen. Han hører hjemme i angrepsposisjon, ut fra hoppkanten, løftet til himmels av jubelbruset fra 65000 tilskuere.

- Jeg burde vært med og hoppet. Det kriblet i beina, innrømmer Espen overfor Dagbladet.

Han hadde tatt turen i Kollen med kona Vibeke og den utlånte småpjokken Lars Brede. Det var hyggelig å være familiemann. Men definitivt til feil tid - og på feil sted.

For fem år siden vant Espen Bredesen (30) hopprennet i Kollen. Siden har ingen nordmann vært blant de seks beste i hoppsportens Mekka. I går satt han som urolig tilskuer på tribune A.

- I stedet for å sitte her, burde jeg vært med og hoppet. Selv om det er gøy å være Kollen-tilskuer, er det enda mer moro å delta, sier Espen.

Akkurat idet han setter strek for ønsketenkningen passerer kompisen hans i Kollenhopp, Jon Petter Sandaker (23), høyt oppe i lufta. Espen konstaterer at de ikke blir noen norsk Kollen-dag. Jon Petter lander på 11. plass som minst dårlige nordmann.

Også de andre storhetene på tribunen mener at Espen burde vært deltaker, ikke bare tilskuer.

- Espen burde hoppet. Og jeg ser ingen grunn til at han skal legge opp, så lenge han har glede av skihoppingen, sier OL-mesteren fra 1952, Arnfinn Bergmann.

Espen kritiserer ikke de som henviste ham til tribunen i Kollen, men er ergerlig over at OL-vinteren praktisk talt ble en eneste sammenhengende nedtur.

Vil tilbake

- Jeg hadde selvtillit helt til vi kom på snø. Siden fikk jeg det ikke til slik jeg ville. Det har gjort meg revansjelysten, sier Espen Bredesen.

Han har lyst til å ta en sesong til, men ikke som kulhopper.

- Jeg vet at jeg kan komme tilbake i verdenstoppen. Lysten er der til å fortsette, men jeg satser ikke videre for enhver pris. Tre forhold må avklares for at jeg skal ta et år til.

  • Økonomien
  • Godt samarbeid i gjengen
  • Opplegget må fungerer. - Jeg bor ikke på gutterommet lenger, derfor er økonomien viktig. Godt samarbeid er helt avgjørende for å lykkes. Men jeg må verken være på landslag eller ha en bestemt person som trener for å komme tilbake i toppen. Opp gjennom åra har jeg tross alt lært en del som kan komme til nytte, sier Espen Bredesen.

Mange årsaker

Fiaskoene i vinter mener han har mange årsaker:

- Men det er jeg som har stått på skiene. Selvfølgelig må jeg ta min del av ansvaret. Men det er ikke bare én ting som er skyld i alle nedturene.

- Hva med NM i Granåsen søndag 29. mars?

- Der stiller jeg, selv om jeg ikke har hoppet på ei drøy uke. Siden v-cuprennet i Lahti har jeg bare vært hjemme og trent litt styrke. Hoppskiene har stått urørt, sier Espen Bredesen.
Lysten til

å fortsette

er der.

Espen Bredesen