Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er ikke ski, der de seks første får premie

Treneren synes det var godt å se Edvald skuffet etter Norges jubeldag.

NUMMER TO ER INGENTING: Det ble bare nesten for Edvald Boasson Hagen i duellen med Thor Hushovd, og da er det ikke mer enn en trøst at det ble dobbelt norsk på gårsdagens Tour-etappe.Foto: SCANPIX/AFP/NATHALIE MAGNIEZ
NUMMER TO ER INGENTING: Det ble bare nesten for Edvald Boasson Hagen i duellen med Thor Hushovd, og da er det ikke mer enn en trøst at det ble dobbelt norsk på gårsdagens Tour-etappe.Foto: SCANPIX/AFP/NATHALIE MAGNIEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17. etappe: Direkte i Tour-studio fra kl. 12.45.

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen la overhodet ikke skjul på at han var skuffet over å bli nummer to bak Thor Hushovdgårsdagens etappe i Tour de France, selv om norske journalister og supportere var i ekstase over dobbeltseieren i Gap.

Sky-rytterens trener Fredrik Mohn synes det var godt å se eleven sånn.

- Hvis ikke Edvald er skuffet etter det, så hadde han aldri vært der framme i det hele tatt, sier Mohn til Dagbladet.

- Det er stor forskjell på sykling og andre idretter, med tanke på at det ikke er snakk om noen andre- og tredjeplasser. Det er bare han på førsteplass som vises fram på Tour de France-podiet, han og de som sitter med trøyene. Dette er ikke som i ski, der man ser eksempelvis de seks første i et verdenscuprenn få premie, i sykkel er det bare en mann. Det er han som har vunnet etappen. Skal du på pallen, så må du vinne, sier Fredrik Mohn.

Oddsene mot seg
Det har Edvald Boasson Hagen opplevd en gang denne Tour-utgaven, og det var sikkert derfor han veldig gjerne ville smakt det igjen i går.

Mohn så eleven kjempe en etter hvert umulig kamp med to Garmin-ryttere på den sekstende etappen, men skryter av at Boasson Hagen faktisk forsøkte.

- Det han kunne gjort var å latt være, å ikke kjøre og bare gitt seg da han så utviklingen. Det ser vi jo at folk gjør. Men Edvald hadde et valg, å forsøke, eller å helt sikkert sitte igjen med ingenting, sier han.

- Edvald valgte å jobbe hardt, selv om han hadde oddsene mot seg, og det er imponerende. Men det kostet mye krefter, og Thor tok han på rutinen, han så nok at Edvald var litt uoppmerksom da han kjørte på oppløpet, sier Mohn.

Fantastisk Tour
Selv om det ble andreplass på Boasson Hagen, er Fredrik Mohn selvfølgelig strålende fornøyd med den norske innsatsen i Frankrike så langt.

- Det har vært helt fantastisk. Og når ikke Edvald vinner, kunne det ikke vært noen hyggeligere enn Thor, sier han til Dagbladet.

FØRSTE ALPEETAPPE: Dagen i dag er på langt nær like ekstrem som morgendagens etappe, men det blir prøvelser nok med fem kategoriserte stigninger og klatring helt opp i 2000 meters høyde.Illustrasjon: ASO
FØRSTE ALPEETAPPE: Dagen i dag er på langt nær like ekstrem som morgendagens etappe, men det blir prøvelser nok med fem kategoriserte stigninger og klatring helt opp i 2000 meters høyde.Illustrasjon: ASO Vis mer

- Jeg var med på dette da Thor var 14 år også, da han lekte med konkurrentene i ungdomsklassene her hjemme. De guttene jeg trente i Bergensmiljøet rev seg jo i håret da Thor lekte med dem, husker Fredrik Mohn.

TIL ITALIA: I år er det 150 år siden Italia ble samlet til ett rike. Det er et jubileum Tour-arrangøren gjør ære på ved å sende feltet over grensa til nabolandet med målgang i Pinerolo.Illustrasjon: ASO
TIL ITALIA: I år er det 150 år siden Italia ble samlet til ett rike. Det er et jubileum Tour-arrangøren gjør ære på ved å sende feltet over grensa til nabolandet med målgang i Pinerolo.Illustrasjon: ASO Vis mer