- Dette er ikke skiskyting, det er skiskyting volum 2

- Han har vel egentlig satt en ny standard for hva som er mulig å gjøre.

BEST: Johannes Thingnes Bø med de synlige bevisene på at han har vunnet normaldistansecupen og sprintcupen. Flere krystallkuler blir det i løpet av Kollen-helgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
BEST: Johannes Thingnes Bø med de synlige bevisene på at han har vunnet normaldistansecupen og sprintcupen. Flere krystallkuler blir det i løpet av Kollen-helgen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Som så mange ganger før måtte lagkameratene svare på spørsmål om den 25-årige stryningens dominans etter den overlegne sprintseieren i Holmenkollen fredag.

De begynner å gå tom for adjektiver. Samtidig er det mye man kan si om mannen som er i ferd med å avslutte tidenes kanskje aller beste skiskyttersesong.

- Han har vel egentlig satt en ny standard for hva som er mulig å gjøre. Det viser både antallet seirer han har og farten han har i løypa. Jeg må nok opp en del hakk om jeg skal utligne det forspranget han har nå, sier storebroren Tarjei Bø – og legger til.

- Det er helt vanvittig stort, det han driver med. Når du har en sånn fart i sporet … Altså, Martin Fourcade (sju strake totalseirer i verdenscupen) har gjort det på en litt annen måte, ved å være en ekstremt god skytter i tillegg til å gå bra. Johannes er mer der Ole Einar (Bjørndalen) var, at han går så mye raskere. Han kunne ha vunnet med to bom i dag.

- Matcher Bjørndalens toppnivå

Tarjei Bø mener at broren på sine beste dager leverer like gode løp som de beste skiskytterne i historien har gjort. Samtidig har han gjort det fryktelig ofte denne sesongen.

- Er han like god som Bjørndalen var på sitt beste?

- Det er nok noe av det samme. Og det gjelder også Emil (Hegle Svendsen) og Fourcade når de har gjort sine beste løp. Forskjellen er at Johannes gjør det med en stabilitet ingen har sett før, spesielt i løypa, sier Bø til NTB.

- En annen idrett

Vetle Sjåstad Christiansen er året eldre enn Thingnes Bø, men har først denne sesongen etablert seg i verdenstoppen. Han beskriver kameraten som «ekstrem».

- I dag ble jeg revet med av åpningsfarten hans, og du ser nivåforskjellen når han går ut på sisterunden og bare drar på videre. Der stoppet det helt for meg, sier Christiansen om sprintløpet.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg tror jeg er nødt til å forske litt på denne mannen foran neste sesong og lære mer om hva han egentlig driver med. For det er jo en annen idrett. Det er ikke skiskyting, det er skiskyting volum 2. Han er sinnssykt flink om dagen, og det er morsomt å se at det går an å være så god, fortsetter Geilo-mannen om Thingnes Bø.

Fredagens seier var for øvrig Thingnes Bøs 14. på 23 individuelle verdenscupkonkurranser. Det er tangering av rekorden på én sesong og sier også sitt om stryningens nivå.