Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er ikke straffe i England

Rafael Benitez har studert den mye omtalte situasjonen.

(Dagbladet.no) Arsenal - Liverpool 1-1. Arsenal-gleden på Emirates i går kveld var kortvarig, for det tok ikke mange minuttene før Dirk Kuyt utliknet ledelsen Emmanuel Adebayor hadde skaffet dem.

The Gunners presset imidlertid voldsomt etter hvilen, og burde scoret.

Og mest av alt burde de fått straffe da Kuyt rev ned Aleksander Hleb i feltet. Dommeren - som gjennom hele kampen var tett oppe i situasjonene - hadde plassert seg på første rad og hadde perfekt utsikt til forseelsen.

Men han blåste ikke.

- Nesten straffe

Arsenal-manager Arsene Wenger er forståelig nok rasende, mens kollega Rafael Benitez bare trekker på skuldrene.

- Jeg har sett på reprisene av situasjonen og den er ikke klar. Det er ikke straffe i England. Den er ikke klar nok til at det hadde blitt straffe i Premier League, sier han ifølge The Guardian.

Dirk Kuyt hevder også at han ikke gjorde noe galt.

MENER HAN IKKE DRO NED HLEB: Dirk Kuyt sier han ikke felte Aleksander Hleb. - Men det er nesten straffe, sier nederlenderen. Foto: EPA
MENER HAN IKKE DRO NED HLEB: Dirk Kuyt sier han ikke felte Aleksander Hleb. - Men det er nesten straffe, sier nederlenderen. Foto: EPA Vis mer

- Dommeren har bare et tiendelsekund å bestemme seg på. Jeg dro ham ikke i trøya. Det var aldri straffe, men det var nære, sier han til Sky Sports.

De engelske avisene sparer ikke på kruttet på sine baksider i dag: «Thank you very Dutch,» skriver Mirror. «You Dirky Rat,» skriver The Sun.

- Tungt å svelge

Mirror påpeker at dommer Pieter Vink er fra Noordwijkerhout, en landsby bare tre kilometer fra hjemstedet til Kuyt, Katwijk aan Zee - uten at avisa går lenger i sine konspirasjonteorier enn å nevne det.

Arsene Wenger sa før kampen at de var kommet til sannhetens øyeblikk. I løpet av halvannen uke kan sesongen deres i realiteten være over. Tre kamper mot Liverpool og én mot Manchester United. Seriegullet kan ryke og de kan bli slått ut av Champions League.

Nettopp derfor var han franskmannen langt nede i går kveld.

- Vi var uheldige med avgjørelsen i forbindelse med straffesituasjonen. Ofte er det vanskelig for dommerne å se situasjonene godt nok, men dommeren sto seks meter unna denne gangen. Derfor er det skuffende at han ikke ser det som er en 100 prosent klar straffe, sier Wenger til Sky Sports.

- Det er vanskelig å svelge i en kamp som denne.

image: - Dette er ikke straffe i England
STOR NEDTUR: Arsene Wenger var svært skuffet etter kampen.
SIKKER: Liverpool-manager Rafael Benitez mener det ikke var straffe.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media