KRISE: Hearts' hjemmesider i kveld. Faksimile: heartsfc.co.uk.
KRISE: Hearts' hjemmesider i kveld. Faksimile: heartsfc.co.uk.Vis mer

- Dette er ingen bløff eller skremselspropaganda

Hearts risikerer at 17. november blir klubbens siste kampdag.

Hearts risikerer å følge i Rangers' fotspor til skifteretten. Det er levert inn konkursbegjæring mot den skotske eliteserieklubben.

Bakgrunnen er en skatteregning på 450.000 pund (4,2 millioner kroner). Hearts har en annen skatteregning på 16,5 millioner kroner hengende over seg. Klubben appellerte onsdag til sine supportere med bønn om økonomisk hjelp.

- Uten deres støtte er det en virkelig fare for at Heart of Midlothian spiller sin siste kamp lørdag 17. november mot St. Mirren, står det på klubbens nettsted.

- Dette er ingen bløff eller skremselspropaganda. Dette er virkelighet.

Hearts har den siste tiden slitt med å betale spillernes lønn i tide, og klubben har derfor fått forbud mot å signere nye spillere.

Vladimir Romanov, en forretningsmann fra Litauen, er hovedeier i klubben, som ble stiftet i 1874. Hearts ble skotsk seriemester i 1895, 1897, 1958 og 1960 og cupmester åtte ganger.

Rangers, som har 54 seriemesterskap, må denne sesongen spille på nivå fire i skotsk fotball etter at klubben ble slått konkurs i fjor. Det var ubetalte skatteregninger som tvang storklubben i kne.

(NTB)