- Dette er ingen nedtur

ENGELBERG (Dagbladet): - Det mest positive i går var bekreftelsen på at vi har fått et lag. For meg er det en lettelse at vi er blitt flere til å dele ansvaret, sier Sigurd Pettersen (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går endte Pettersen på tolvteplass, 16 meter og 34,8 poeng bak den finske vinneren Janne Ahonen (25).

Både hoppledesen og den nye storhopperen fra Rollag og Veggli nekter å snakke om nedtur etter at fem nordmenn hadde plassert seg blant de 23 beste i Engelberg (Sigurd Pettersen 12, Henning Stensrud 14, Roar Ljøkelsøy 17, Bjørn Einar Romøren 22 og Kim-Roar Hansen 23).

- Fleske til

- Dette er ingen nedtur. Vi manglet én blant de ti, men hadde samtlige med i finaleomgangen. Selv har jeg regnet med at motgangen måtte komme. Nå er det bare å fleske til videre, kaste seg over skiene og fighte, sier Pettersen.

Selv har han trent for lite på sørpeføre til å få full uttelling for teknikken sin når det er varmegrader og sug i sporet.

- Jeg vil ikke spekulere i forholdene. I går ble det akkurat litt for tynt i begge hoppene. Konkurransen og føreforholdene tar jeg for verdifull læring. Fomler du litt i verdenscupen, faller du straks nedover på lista, sier Pettersen.

Samler erfaring

Også i dag blir det sørpeføre i Engelberg.

- Det betyr at vi får enda mer erfaring med sugefølelsen i sporet. Også i Hoppuka kan det bli varmegrader og regnvær. Da håper vi å stille enda bedre rustet for slike forhold, sier Sigurd Pettersen.

2. juledag skal det sju eller åtte mann sterke Hoppukelaget samles, forhåpentlig i Holmenkollen.

- Regn i Kollen

- Da kan vi godt tenke oss regnvær, for treningens skyld. Både i Neustadt og Engelberg har det vært sørpe. Forskjellen på Sigurd fra han vant i Granåsen til nå, er at han ikke takler vått føre like bra, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten.

Foran finaleomgangen i går ba han Sigurd Pettersen om å slappe av. Resultatet ble at den nye hjemlige hoppkongen slo av åtte meter til 118, men gikk forbi Henning Stensrud og ble beste nordmann.

- Jeg prøvde å gjøre det treneren sa, men ble for sein ut av hoppet. Sånn er det i dette gamet. En liten feil, og det gjør store utslag, sier Sigurd Pettersen.

Pakket bagen

Henning Stensrud (25) var tre tidels poeng fra å ryke ut i kvalifiseringen. Til slutt endte han som nummer 14, tre tideler bak Sigurd Pettersen.

- Etter kvalifiseringen gikk jeg og pakket bagen. Da trodde jeg at jeg var slått ut. Hadde det vært tilfelle, ville jeg vært langt nede nå. I stedet har jeg fått igjen litt av trua på å lykkes. Førstehoppet på 127 meter (nummer fem) viste at jeg kan, sier Henning Stensrud.

Roar Ljøkelsøy (26) gikk den motsatte veien. Han ble tredjemann i kvalifiseringen, men nummer 17 i rennet.

- I de to rennomgangene satt jeg for låst i tilløpet. Dermed fikk jeg ikke frigjort kreftene i satsen. Heller ikke jeg mestret sugefølelsen i tilløpet, sier Roar Ljøkelsøy.

DELER PÅ ANSVARET: - En lettelse at vi er blitt flere til å dele ansvaret, sier Sigurd Pettersen (t.v.) til Henning Stensrud - nummer 12 og 14 i Engelberg i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer