Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM Lahti:

Dette er jenta de norske jentene må slå

For de fem norske jentene på startstrek i torsdagens VM-sprint i Lahti, handler det aller meste om hvordan de skal slå Sveriges storfavoritt Stina Nilsson.

DUELL: Stina Nilsson er de svenske jentenes største medaljehåp. Her i en spurtduell med Maiken Caspersen Falla . Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
DUELL: Stina Nilsson er de svenske jentenes største medaljehåp. Her i en spurtduell med Maiken Caspersen Falla . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

23-åringen fikk tilnavnet ”Silver-Stina” da hun ble nummer to bak Marit Bjørgen i VM i Falun for to år siden.

Etter den tid har hun tatt ytterligere steg og er bare blitt bedre og bedre.

Mens Maiken Caspersen Falla dominerte i forrige sesong, er det Stina Nilsson som har vært den beste, sterkeste og raskeste denne sesongen.

Malung-løperen har fire verdenscupseirer og har spurtslått de øvrige, inkludert Falla, gang på gang.

- Jeg har prøvd å slå henne, men det har vist seg å være vanskelig. Jeg får håpe på at kropp og ski fungerer optimalt, og at jeg oppnår sesongbeste i form torsdag. Jeg har ladet opp i flere måneder til dette, sier Falla.

Rubbel og bit

I den sesongen vant hun for øvrig omtrent rubbel og bit av renn og var tilnærmet uslåelig.

Stina Nilsson har ikke vært et tema så langt for de norske jentene. I hvert fall hadde det ikke innen pressemøtet i sportshallen i Vierumäki drøyt 30 minutters kjøring unna Lahti skistadion onsdag.

- Vi har ingen felles slagplan for å slå henne. Vi driver en individuell idrett. Taktikken vår er å ikke ødelegge for hverandre, men å gå for egne sjanser. Vi har fokusert på at vi skal gjøre vårt beste, og ikke på at vi skal slå en enkeltperson, sa Falla.

Hun beskrev sin argeste konkurrent slik:

- Hun er rask, utholdende og taktisk smart. Hun har tatt steg for steg, og nå har hun nådd toppen.

Passer

Falla har et lite ess i ermet foran torsdagens dyst. Hun vet hvordan det er å vinne i Lahti.

- Løypa passer meg fint, selv om den er litt annerledes nå enn da jeg vant prøve-VM her i fjor.

Marit Bjørgen tror det er mulig så slå Nilsson, men kanskje blir det ikke henne selv denne gangen. Bjørgen er regjerende verdensmester på distansen og har vunnet sprint i VM tre ganger. Denne sesongen har det buttet i den distansen, og hun har foreløpig ikke nådd en finale i verdenscupen.

- Jeg mener det er mulig å slå henne. Maiken (Caspersen Falla) har ledertrøya og er i toppen, og Heidi (Weng) har flere ganger vært på pallen. Ingvild (Flugstad Østberg) har også vært på pallen. Vi må få ut det beste av hver enkelt, og marginene blir som alltid viktige, sier Bjørgen - og tilføyer:

- Det blir nok en peptalk sammen med Roar (Hjelmeset) i forkant av finalen om vi har noen med der.

- Taktikken vår er å ha flest mulig med i finalen. Da kan vi pakke henne inn litt, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til NTB om kampen mot Stina Nilsson.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media