Dette er juks og filming, mener NFF

Fotballpresidenten vil utestenge John Pelu.

(Dagbladet.no) Fra nyttår fikk Norges Fotballforbund en mulighet til å innstille spillere til straff for doms- og sanksjonskomiteen. Den muligheten grep president Sondre Kåfjord og styret hans i kveld.

De innstiller på at John Pelu får to kampers karantene for å ha filmet seg til straffe og lurt dommer Terje Hauge i søndagens Rosenborg-kamp mot Viking.

- Vi brukte ikke lang tid på å komme fram til den konklusjonen. Dette er etter vår mening et soleklart eksempel på juks, og det vil vi ikke ha, sier Kåfjord til Dagbladet.no.

Håper på forebyggende effekt

- Vi forfekter Fair Play. Og jeg skal innrømme det er godt å kunne ha denne muligheten til å innstille til doms- og sanksjonskomiteen. Hadde vi ikke hatt det, ville vårt arbeid for Fair Play mistet troverdighet. Nå kan vi gjøre noe, og vi gjør det. Om Pelu blir dømt etter vår innstilling, vil det forhåpentligvis også ha en forebyggende effekt, sier Kåfjord.

- For heretter kan spillere bli ilagt karantene selv om dommeren ikke ser jukset?- Riktig.

Straffeepisoden på Lerkendal har vært dagens store snakkis i Fotball-Norge. Viking-trener Uwe Rösler var rasende etter kampen, og han krevde at dommersjef Rune Pedersen tar affære overfor Terje Hauge.

Dommersjefen sa til Dagbladet.no tidligere i dag at Hauge som alle andre dommere risikerer nedrykk til 1. divisjon hvis han ikke dømmer godt nok.

RETT I BAKKEN: John Pelu gikk i bakken uten at noen var nær ham - og han ble tildelt straffe. Nå kan han også få straff. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
RETT I BAKKEN: John Pelu gikk i bakken uten at noen var nær ham - og han ble tildelt straffe. Nå kan han også få straff. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Det var kontakt

Men bortsett fra dette har det meste handlet om Pelus opptreden og ikke det Hauge ikke så. Dagbladet.no ringte flere spisser i Tippeligaen, 1. divisjon og Toppserien, og spurte dem om de ville sagt fra til dommeren om de fikk et feilaktig idømt straffespark.

Her kan du lese hva de svarte.

Den ferske Rosenborg-treneren Erik Hamrén deler ikke forbundsstyrets oppfatning av situasjonen - og mener at det slettes ikke er filming.

- Jeg har faktisk sett at det var kontakt. Jeg vet at det ikke var Johns mening å gjøre det, sier han til TV 2.

Ifølge Adressa.no vil ikke John Pelu kommentere saken i dag. Han innrømmet etter kampen i går at det ikke skulle vært straffespark, men han tilbakeviste at han filmet.

PS! NFF skriver i en pressemelding at de «på bakgrunn av de foreliggende opplysninger ikke finner grunnlag for å reise sak mot Viking-trener Uwe Rösler på bakgrunn av hans uttalelser om dommer Terje Hauge i etterkant av kampen.»

Dette er juks og filming, mener NFF
FAIR PLAY: Fotballpresident Sondre Kåfjord mener det John Pelu gjorde var soleklart juks.