GULL NUMMER 100: Tora Berger sørget for Norges 100. gull i vinter-OL, da hun gikk til topps i gårsdagens 15-kilometer. Foto: REUTERS
GULL NUMMER 100: Tora Berger sørget for Norges 100. gull i vinter-OL, da hun gikk til topps i gårsdagens 15-kilometer. Foto: REUTERSVis mer

Dette er «jukselappene» som ga Tora gull

Berger fulgte planen og ble historisk.

|||WHISTLER (Dagbladet): Tora Berger takker sin mentale trener Pierre-Nicolas Lemyre for at hun tok gull i går kveld. Sammen hadde de laget planen på «gullapper».

- I dag fulgte jeg planen Nico og jeg hadde laget sammen nærmest til punkt å prikke. Jeg var ganske flink i dag, strålte Lesja-jenta etter gulløpet.

Oppskriften var enkel og laget på lapper slik hun ofte har gjort siden Lemyre kom inn i støtteapparatet etter fjorårssesongen. Onsdag kveld var lappene klare:

• Hardt ut.
• Offensiv inn i bratte moter.
• Hardt over bakketopper.
• Rund blink.
• Inn på trykk.

— Jeg var offensiv helt fra start, men ble grundig kjei etter hvert. Da tok jeg fram en annen del av planen som skulle piffe meg opp. Jeg tenke på det vi hadde skrevet: «Tungt eller vondt — tenk at bjørnen kommer jagende bak», stråler Tora etter Norges 100. gullmedalje i OL-historien.

Ikke overraskendeFor da Tora Berger med startnummer to la i vei på det som skulle bli Norges O L-gull nummer 100, var det i skogkledde kanadiske fjellsider som domineres av svartbjørn på sommerstid. For Pierre-Nicolas Lemyre var det slett ikke overraskende at eleven skulle gå seg opp på øverste trinnet på pallen i dag.

Men han var desto mer lykkelig og stolt over gulljenta.

- Hovedmålet var at hun skulle komme i mål og tenke at hun hadde truffet på alle punktene vi laget, sier Lemyre.

Hoppet og sprattHjemme i Meråker satt en samboer og så at det gikk veien med kjæresten.

Trond Teveldal (29) fulgte gulløpet sammen med parets to hunder, Tussi (10) og Tarzan (2).

- Jeg hoppet og spratt foran tv. Dette var kjempeartig, og så fortjent, sier han til Dagbladet.

- Medaljene pleier som regel å havne inne i et skap. Men det spørs om vi ikke må finne en fin plass til OL-gullet. Kanskje på en sokkel, eller noe sånt, sier han på telefon.

- Tora så livsfarlig ut fra start. Dette var moro, sier pappa Trond Berger.

FEST I NATT: Først mottok Tora Berger gullmedaljen foran flere tusen frammøtte og deretter var det champagnefest i Sjømannskirka. Foto: AP
FEST I NATT: Først mottok Tora Berger gullmedaljen foran flere tusen frammøtte og deretter var det champagnefest i Sjømannskirka. Foto: AP Vis mer