Dette er klokka Sepp Blatter ikke vil snakke om

I ettermiddag kommer han til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Fifa-president Sepp Blatter besøker Nobels Fredssenter sammen med presidenten i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, i ettermiddag, kommer han for å hylle og la seg hylle for oppfinnelsen «Handshake for peace».

Det er Norges Fotballforbund som har invitert ham, men enkelte mener Blatter først og fremst kommer til Norge og Nobels fredssenter fordi han innerst inne ønsker å få Fredsprisen selv.

Under besøket på Nobels fredssenter holder Blatter også en pressekonferanse. Blatter har gjort det til en vane å ikke svare på spørsmål om sine egne disposisjoner innenfor det som beviselig har vært et korrupt Fifa-regime i hans tid som president.

Klokkene fra Brasil Etter sommerens fotball-VM i Brasil fikk også toppledelsen i Fifa hard medfart da det viste seg at alle de 28 representantene hadde mottatt klokker fra luksusprodusenten Parmigiani. Klokkene hadde en verdi på rundt 160 000 kroner stykk, og bare tre av de 28 Fifa-folkene sa ifra om gaven slik regelverket krever.

Den nye etiske standarden i Fifa, som tar sikte på å få bukt med korrupsjonen, tillater ikke gaver av annet enn symbolsk verdi. Flere av representantene har også forklart at de anser klokka av rent symbolsk verdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer