Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er klokka Sepp Blatter ikke vil snakke om

I ettermiddag kommer han til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når Fifa-president Sepp Blatter besøker Nobels Fredssenter sammen med presidenten i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, i ettermiddag, kommer han for å hylle og la seg hylle for oppfinnelsen «Handshake for peace».

Det er Norges Fotballforbund som har invitert ham, men enkelte mener Blatter først og fremst kommer til Norge og Nobels fredssenter fordi han innerst inne ønsker å få Fredsprisen selv.

Under besøket på Nobels fredssenter holder Blatter også en pressekonferanse. Blatter har gjort det til en vane å ikke svare på spørsmål om sine egne disposisjoner innenfor det som beviselig har vært et korrupt Fifa-regime i hans tid som president.

Klokkene fra Brasil
Etter sommerens fotball-VM i Brasil fikk også toppledelsen i Fifa hard medfart da det viste seg at alle de 28 representantene hadde mottatt klokker fra luksusprodusenten Parmigiani. Klokkene hadde en verdi på rundt 160 000 kroner stykk, og bare tre av de 28 Fifa-folkene sa ifra om gaven slik regelverket krever.

Den nye etiske standarden i Fifa, som tar sikte på å få bukt med korrupsjonen, tillater ikke gaver av annet enn symbolsk verdi. Flere av representantene har også forklart at de anser klokka av rent symbolsk verdi.

Uefa-president og visepresident i Fifa, Michel Platini, er av dem som nekter å gi fra seg klokka.

- Jeg er en veloppdratt person. Jeg returnerer ikke gaver, sa en irritert Platini da han ble konfrontert med klokka på en pressekonferanse for en måneds tid siden.

Blatter ville ikke svare
Fifas etiske komité vurderer å åpne disiplinærsaker overfor dem som ikke returnerer klokkene.

Etter eksekutivkomité-møtet i Zürich i slutten av september ble også Blatter konfrontert med klokke-farsen. BBC ønsket å få svar på om Blatter har returnert klokka han fikk i Brasil.

Først skal han ha ignorert spørsmålet to ganger, før han til slutt svarte med å anklage den etiske komitéen for å ha gått for langt i denne saken.

- Hva er galt?, spurte Blatter BBC.

- Det er kanskje galt i øynene på den etiske komitéen, kanskje, men verdien? Hva er verdien?, spurte han videre, og nektet altså å svare på om han selv har returnert gaven.

I ettermiddag vil han få nok en sjanse til å svare på om han har returnert klokka slik hans egen etiske komité krever.

EN KLOKKENES MANN: Joseph Blatter, som han egentlig heter, gir her en sveitsisk klokke til Paraguays fotballpresident OScar Harrison i anledning hundreårsjubileet deres i 2006. Trøbbelet Blatter slev befinner seg i nå, er derimot rundt en klokke han selv fikk under sommerens VM. Foto: AP /Jorge Saenz / NTB Scanpix
EN KLOKKENES MANN: Joseph Blatter, som han egentlig heter, gir her en sveitsisk klokke til Paraguays fotballpresident OScar Harrison i anledning hundreårsjubileet deres i 2006. Trøbbelet Blatter slev befinner seg i nå, er derimot rundt en klokke han selv fikk under sommerens VM. Foto: AP /Jorge Saenz / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!