Dette er Kowalczyks største nederlag

Justyna Kowalczyk skriver om Bjørgen-forholdet.

FIRE SEKUNDER BAK:  Justyna Kowalczyk ligger utslått i målområde i det Marit Bjørgen går inn, fire sekunder foran den polske jenta. Kowalczyk beskriver det som hennes største tap i karrieren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
FIRE SEKUNDER BAK: Justyna Kowalczyk ligger utslått i målområde i det Marit Bjørgen går inn, fire sekunder foran den polske jenta. Kowalczyk beskriver det som hennes største tap i karrieren. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et leserinnlegg i en av Polens største aviser, Gazeta, forteller Justyna Kowalczyk om det omstridte forholdet til Marit Bjørgen.

For litt over en uke siden kom hun med et nytt stikk mot Marit Bjørgen og hennes fritak fra astmamedisin.

I leserinnlegget tar hun igjen opp Bjørgens bruk astamedisin. Under et verdenscuprenn i slovenske Rogla ble hun klar over Bjørgens bruk.

Sjokkert - Vi satt bak bordet og ble utspurt av journalistene. På et tidspunkt begynte Bjørgen å fortelle at hun var veldig lykkelig for hun fikk dispensasjon for å bruke astmamedisin. Etter det kom det mer konkret om hvor mye større hennes lungekapasitet og ytelse blir av bruken. Jeg satt rett ved siden av og fikk hakeslepp, så det ga gjenlyd i gulvet, skriver Kowalczyk.

Mer ønsker hun ikke å gå inn på Bjørgens bruk av medisinene. Rivaliseringen mellom de to har bare blitt sterkere siden. Nå forteller Kowalczyk at hun nærmest opplever kampen mot Bjørgen som «umulig».

- Man må alltid regne med Marit. Uansett om vi løper i fjellterreng, lavlandet, flat mark, går i dyp snø eller på is. Og den viktigste regelen er: Etter et svakt løp drar nordmenn ut for å trene. Hun kommer tilbake ti ganger sterkere. Gjentar igjen: Alltid! En bør frykte hennes tilbakekomster, skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer