-  Dette er krig

Mens Portugals landslagssjef Luiz Felipe Scolari har fyrt nasjonen til krig mot Spania, prøver kaptein Luis Figo å roe massene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Bråket startet da den spanske radiostasjonen Cadena Ser ringte opp Scolari. I det Scolari trodde var en privat samtale, sa han følgende:

-  Jeg beklager, men jeg snakker ikke med spanske medier. Dette er krig, og i krig er det bedre å drepe enn å bli drept. Du er spansk og jeg er på portugisisk side. La det bli med det.

Det Scolari ikke visste, var at samtalen ble tatt opp på bånd. Og selvsagt ble den slått stort opp i spanske medier, som bruker den for alt den er verdt i oppbyggingen til historiens heteste fotballkamp mellom de to nabolandene.

Vanlig i Brasil

I går måtte brasilienske Scolari forklare hvorfor han brukte krigsmetaforene.

-  Dette er ord som fotballfolk bruker hele tida. I Brasil sier vi at det er en kamp om å drepe, eller bli drept. Alle sier at det er hva fotball handler om. Den ene vil overleve, den andre vil forsvinne, forklarte Scolari på gårsdagens pressekonferanse.

Reporteren fra den spanske radiokanalen som ringte Scolari, prøvde å stille et spørsmål, men ble bryskt stanset av Portugals pressesjef, Alfonso de Melo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer