NY SYKKEL: Denne jernhesten er Alexander Kristoffs arbeidsredskap i Tour de France.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NY SYKKEL: Denne jernhesten er Alexander Kristoffs arbeidsredskap i Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Dette er Kristoffs nye supersykkel

Så hemmelig at han knapt rakk å teste den foran Tour De France.

Følg Tour de France-etappene direkte her.

HARROGATE (procycling.no): Bronsen fra OL i London preger fortsatt lakken på Alexander Kristoffs sykkel, når han to år senere har returnert til England.

Denne gangen er det etappeseirer til Tour de France det gjelder. 27-åringen tror hans nye aerosykkel vil hjelpe ham i kampen mot Marcel Kittel og Mark Cavendish.

- Den er bra. Den er stivere, lettere og mer aerodynamisk. Jeg tror jeg skal spare 30 watt i en hastighet av 40 kilometer i timen sammenliknet med den gamle modellen. Det er jo en del, det, påpeker nordmannen overfor Dagbladet.

Rodriguez med på utviklingen Den nye Aerod-modellen erstatter Canyon Ultimate CF SLX 9.0.

 Katjusja-rytterne Joaquim Rodriguez og Daniel Moreno har vært med i utviklingen av den, mens Yuri Trofimov vant etappen mot Gap under Critérium du Dauphiné på den.

Passende nok valgte tyske Canyon å lansere den akkurat foran det rittet.

Måtte vente til Tour de Suisse Kristoff måtte tålmodig vente til Tour de Susse uka etter før han fikk teste sitt nye vidunder. Tiden har blitt knapp foran Tour de France, men planen er å kjøre det franske etapperittet på den.

- Jeg hadde den på en etappe i Sveits og jeg har kjørt et par treningsøkter på den. Men jeg må bytte styre på den. Det ble litt liten plass når jeg skulle stå og spurte, forteller han.

- Er det stor forskjell på utstyret du, Cavendish og Kittel bruker, tror du?

- Nå merker jeg stor forskjell på den nye, og den jeg hadde, så kanskje det er litt forskjell på sykler. Den føles mye bedre, og det er nødt til å være en fordel, mener Kristoff.

TILBAKE I ENGLAND: Forrige gang Alexander Kristoff var på tokt i Storbritannia, ble det OL-bronse. Nå jakter han sin første ettappeseier i touren - på ny supersykkel. FOTO: Jarle Fredagsvik/procycling.no
TILBAKE I ENGLAND: Forrige gang Alexander Kristoff var på tokt i Storbritannia, ble det OL-bronse. Nå jakter han sin første ettappeseier i touren - på ny supersykkel. FOTO: Jarle Fredagsvik/procycling.no Vis mer